Stilul scandinav in designul interior

Designul scandinav tine de functionalitate, simplitate,  relaxare,  cu contururi fine, pline de rafinament si gratie. Acest stil a aparut in tarile nordice si este ca o dezvolare a modernismului si a amenajarilor utile si functionale. Este apreciat pentru simplitatea sa, frumusetea si caldura specifica fiecarui camin care abordeaza acest tip de design. Amenajarile interioare se inspira din natura, culori neutre, linii simple si elemente naturale. Spatiile devin aerisite si luminoase, armonioase, in care accentul cade intotdeauna pe confort si functionalitate.

Importanta culorilor

    Avand o paleta specifica, stilul scandinav foloseste culori precum: alb, gri, negru sau crem. In general, culorile de accent se folosesc in cantitati mici ( roz, albastru, verde marin, galben etc.), iar daca peretii sunt albi se pot folosi in decorarea lor si tablouri sau picturi.

Alegerea mobilierului

     Fiind iubitori de natura, scandinavii folosesc intotdeauna elemente naturale in amenajari. Lemnul este materialul care nu poate lipsi in acest decor, din care sunt realizate atat pardoseala, cat si mobilierul.

     Livingul este locul care gazduieste cele mai importante amintiri, alaturi de familie si prieteni. Atmosfera din camera de zi trebuie intotdeauna sa va transmita o stare de bine, de aceea mobila living si elemntele sale decorative se aleg cu multa grija. Aceasta incapere se remarca printr-un spatiu larg, aerisit, foarte bine luminat, cu ferestre mari si numeroase, cu detalii putine, unde albul predomina majoritatea peretilor.  Mobila living in stilul scandinav contine putine piese, dar de buna calitate si functionale. Culoarea mobilierului se pune in evidenta printr-un contrast frumos cu nuanta peretilor albi. Mobila living trebuie sa fie simpla, rafinata si moderna, la care puteti alege ca piesele de mobilier sa aiba picioare, indreptate spre exterior, specifice stilului scandinav.

     Bucataria este amenajata cu o nota de sobrietate, dar care emana in acelasi timp caldura. Mobila de bucatarie in stilul scandinav este una simpla, la fel ca si amenajarea acesteia, care contine o masa, cateva scaune si o zona in care se gateste. In aceasta incapere nu trebuie sa fie vorba de opulenta, mobila de bucatarie se alege dupa caracteristici precum: utilitate, functionalitate, simplitate si crearea sentimentului de confort si stare de bine. Zona de lucru are de cele mai multe ori nuante inchise de maro sau negru, dar si alb. Mobila de bucatarie este una practica, cu suficiente spatii de depozitare si cu lucruri la indemana, unde majoritatea rafturilor sunt inchise.

     Dormitorul in designul de interior in stil scandinav este unul simplu, mare, dar cel mai important confortabil. Se alege o mobila dormitor cu un pat potrivit caracteristicilor sale, odihna si un somn linistitor sunt factorii unei stari de bine. Lumina naturala este si aici la fel de importanta, frumusetea acestui stil este data de spatiile sale luminoase si primitoare. Se opteaza si in aceasta camera pentru culori neutre sau alb, iar accentele de culoare se regasesc in accesorii, pentru a inveselii decorul. Puteti alege o mobila de dormitor alba sau intr-o culoare asemanatoare lemnului natural, cu piese multifunctionale si utile, fara a aglomera incaperea.

     Amenajarea in stilul scandinav creeaza sentimentul de acasa, de intimitate, relaxare, caldura si confort, necesar fiecaruia dintre noi pentru a avea un loc de refugiu si drag inimii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *