Soiuri de trandafiri potrivite pentru gradină sau terasă

Dacă sunteți în căutarea unei flori frumoase și parfumate, trandafirii sunt alegerea perfectă. Aceștia vin într-o mare varietate de culori și dimensiuni și pot fi folosiți într-o varietate de moduri. Îi puteți planta în grădină sau chiar pe terasă. Există multe varietăți diferite de trandafiri din care puteți alege, inclusiv trandafiri hibrizi de ceai, trandafiri miniaturali, trandafiri de arbust, trandafiri cățărători și multe altele. Acest articol va examina unele dintre aceste soiuri, astfel încât să puteți decide care dintre ele ar funcționa cel mai bine în grădina sau pe terasa dvs.

Trandafiri teahibrizi

Trandafirii teahibrizi sunt unul dintre cele mai populare tipuri de trandafiri, deoarece oferă flori atât de uimitoare. Florile sunt mari și solitare și au o abundență de petale care le fac să arate ca niște globuri de flori roz, roșii sau galbene. Aceste tipuri de trandafiri tind să nu fie la fel de rezistenți ca alte tipuri, dar totuși se descurcă bine în aer liber dacă sunt îngrijiți corespunzător în timpul lunilor de iarnă.

Trandafiri floribunda

Trandafirii Floribunda sunt cel mai popular tip de trandafir și sunt alegerea perfectă pentru grădina ta, dacă vrei să adaugi puțină culoare casei tale. Sunt cunoscuți pentru florile lor frumoase și mari, care sunt adesea produse în număr mare și grupate. Iar acești trandafiri au un obicei de creștere mai compact decât alte soiuri, ceea ce îi face ideali pentru spații mici, cum ar fi terasele sau verandele.

Trandafirii Floribunda sunt, de asemenea, ușor de cultivat și necesită mai puțină întreținere decât alte tipuri de trandafiri. Îi puteți planta în aproape orice tip de sol și vor prospera atâta timp cât este bine drenat și ușor acid (pH 6). Atunci când alegeți un butasi trandafiri floribunda pentru grădina sau terasa dvs., există mulți factori care trebuie luați în considerare: înălțimea, culoarea, parfumul… lista poate continua!

Trandafiri urcători

Trandafirii cățărători sunt un plus frumos pentru grădina sau terasa dumneavoastră. Ei pot crește pe un spalier, gard sau perete și produc flori frumoase care miros uimitor. Dacă sunteți interesat să creșteți trandafiri cățărători, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți:

Trandafirii cățărători au nevoie de multă lumină solară. Veți dori să îi plantați lângă un perete orientat spre est sau vest, care primește cel puțin șase ore de lumină solară pe zi.

Trandafirii cățărători necesită o tăiere regulat, în fiecare an iar acest lucru îi va menține sănătoși și plini de flori pe tot parcursul sezonului!

“Cel mai înalt trandafir cățărător măsura 27,7 m (91 ft) în punctul său cel mai înalt în linie dreaptă de la sol la 1 august 2004 și a fost crescut de Anne și Charles Grant din Los Angeles, California, SUA” conform guinnessworldrecords.com.

Trandafirii miniaturali sunt alegerea perfectă pentru terasele și balcoanele însorite

Sunt compacți, ușor de îngrijit și cresc bine în spații mici. Trandafirii pot fi folosiți pentru a crea o expoziție frumoasă în orice grădină, dar sunt, de asemenea, adaosuri minunate pentru terase și verande însorite. Trandafirii miniaturali sunt perfecți pentru aceste spații mai mici, deoarece sunt compacți și ușor de îngrijit.

Trandafirii miniaturali au aproximativ jumătate din dimensiunea trandafirilor obișnuiți, dar tot produc flori frumoase, care vin într-o mare varietate de culori și forme. Sunt niște plante de accent excelente.

Căutați o modalitate naturală de a adăuga culoare și viață în casa dvs.?

Încercați să plantați trandafiri pomișori. Aceste flori superbe au adesea aceeași formă și culoare ca și trandafirii tradiționali, dar sunt mult mai durabile și pot crește în ghiveci.

Ei cresc cel mai bine în plin soare, dar vor tolera umbra parțială. Le place un sol bine drenat, dar umed. Cel mai comun tip de trandafir pomișor este cel cu flori mari, care crește până la 1.70 metri înălțime și mai există și cel cu flori grupate cu o înalțime de cca 1.20 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *