Descoperiti gama de ceasuri de colectie de la ags-bijuterie.ro

Atunci cand vorbim despre investii inteligente trebuie sa luam in considerare  si ceasurile de lux. Aceste mici accesorii au fost dintotdeauna alegerea oamenilor bogati, deoarece aduc un plus de stil, iar adevaratele ceasuri nu se devalorizeaza niciodata. Cumparand ceasuri de colectie cei care detin astfel de accesarii vor avea mereu o plasa financiara de siguranta! 

Exista mai multi factori de luat in considerare atunci cand se determina viabilitatea investitiei pentru ceasuri si vom afla curand care sunt acestea, dar primul lucru de luat in considerare este acesta: nimeni nu poate prezice viitorul si niciun ceas nu este garantat a fi o investitie buna, cu atat mai putin una grozava. Din acest motiv, este esential sa va placa cu adevarat ceasul si sa il pretuiti la pretul actual. Daca pretul pe care il are merita fericirea pe care vi-o aduce, atunci obtineti deja o rentabilitate a investitiei voastre. 

In afara de placerea de a detine o asemenea proprietate, exista trasaturi care, in general, fac din unele ceasuri investitii financiare mai bune decat altele de care ar trebui sa tineti cont. In fruntea listei se afla deficitul. Cu cat sunt mai putine exemple de un anumit model de ceas sau poate de un model in acea stare, cu atat este mai probabil ca cererea pentru acel ceas sa depaseasca oferta. Cand cererea pentru ceva este mai mare decat oferta, valoarea creste.

Urmatorul factor important de luat in considerare este starea. Nimeni nu va dori sa cumpere un ceas, oricat de rar ar fi, daca este deteriorat dincolo de orice reparatie. Putina patina este grozava, dar prea multa poate semnifica dezastru. Carcasa este curata si ascutita sau are multe margini rotunjite, cadranul este crapat, miscarea prezinta semne de rugina sau alte lucruri neclare? Acestea sunt toate intrebarile pe care ar trebui sa vi le puneti atunci cand examinati orice ceas folosit sau vintage. Examinati cu atentie ceasul si incercati sa-l comparati cu alte exemple verificate in stare buna.

In acelasi mod ca si estetica lui, trebuie sa va asigurati ca ceasul este original si autentic, sau cu un ceas modern, trebuie sa verificati daca nu este contrafacut. Daca pare prea frumos pentru a fi adevarat, de obicei este. Un ceas ar putea fi intr-o stare exceptionala, dar este posibil sa fi avut multe retusuri pentru a-l avea in acest fel. Un ceas ar putea arata ca si cum ar fi unul nou, dar a fost inlocuit cadranul, cristalul, rama si bratara, iar urechile sale au fost sudate cu laser, caz in care nu este unul nou, ci puternic renovat. Pentru multe ceasuri, daca le cumparati noi, veti avea un impact asupra valorii de indata ce iesiti din magazin – la fel ca o masina – si ar putea dura ani, chiar zeci de ani, pentru ca acesta sa treaca de la folosit. la vintage. Din aceasta cauza, cel mai bine este sa cumparati multe ceasuri moderne second-hand si sa lasati pe altcineva sa le suporte deprecierea. Cumpararea ceasului la acest pret depreciat poate scurta timpul necesar pentru a observa o rentabilitate a investitiei.

Acum, cum ramane cu ceasurile de epoca, care pe hartie sunt ceasuri folosite? Linia dintre folosit si vintage poate deveni neclara, dar, in general, un ceas de epoca are peste 25 de ani si, evident, acestea trebuie achizitionate la mana a doua, deoarece nu mai sunt produse. Ceasurile de epoca pot face investitii grozave, deoarece sunt de obicei mai rare si mai unice decat un ceas nou sau folosit. De indata ce un ceas nu mai este produs, raritatea acestuia incepe sa creasca din cauza ceasurilor care sunt distruse, pierdute sau, pur si simplu, vechi. De-a lungul timpului, exista mai putine exemple bune ale modelului respectiv si daca acel model devine dezirabil de colectionari, pretul sau poate creste drastic. Dar piata vintage si popularitatea anumitor piese este mereu de actualitate. 

Brandingul poate fi extrem de important in ceea ce priveste investitia. Cateva marci cheie ies in evidenta din pachet si au avut, din punct de vedere istoric, performante mult mai bune decat colegii lor in ceea ce priveste detinerea si cresterea valorii in timp. Rolex este probabil cel mai bun exemplu in acest sens. Este foarte rar sa intalniti un ceas Rolex in stare buna, care a scazut in valoare pe termen lung, iar marea majoritate a ceasurilor lor au inregistrat cresteri dramatice ale valorii lor de revanzare de-a lungul anilor. Alte marci care s-au comportat bine din punct de vedere istoric in ceea ce priveste valoarea de revanzare sunt Patek Philippe, Audemars Piguet si anumite modele si linii de ceasuri de la Omega. In plus, unii producatori independenti de foarte inalta calitate si productie scazuta, cum ar fi F.P. Journe si Philippe Dufour, au vazut cele mai multe dintre ceasurile lor crescand in valoare in timp.

Multi oameni aleg sa investeasca in masini de lux pentru a-si imbunatati status quo-ul, deoarece acestea sunt, de asemenea, un indicator principal al statutului de elita. Cu toate acestea, in comparatie cu ceasurile, masinile de lux isi pierd o cantitate semnificativa din valoare in timp. De fapt, unele ceasuri pot chiar sa creasca in valoare odata cu trecerea anilor. Si, daca intentionati sa va vindeti intr-o zi ceasul, aproape intotdeauna il puteti obtine la aceeasi valoare initiala, atata timp cat aveti grija de el.

Nu in ultimul rand, un ceas de lux ofera o cronometrare de calitate. O parte din motivul pentru care ceasurile de lux au un pret ridicat este din cauza ingineriei obsesive pe care o implica. Maestrii ceasornicari lucreaza in facilitati de ultima generatie pentru a monta aceste ceasuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *