Stilul belgian in decorul casei tale

     Amenajarea unei locuinte necesita multa atentie, daca ne dorim o casa frumoasa si potrivita stilului nostru de viata. Varietatea de stiluri pentru designul interior, poate ingreuna decizia asupra unei singure variante. Stilul belgian este un amestec de elemente, de nou  si vechi,  elegant si bogat, de energii pozitive, care transmit o stare de relaxare si confort. Incaperile care abordeaza stilul belgian sunt primitoare, calduroase, in nuante  calde neutre, cu un mobilier supradimensionat si cu materiale organice.   

     Motivul pentru care se recomanda acest stil pentru designul interior este ca va ofera ocazia de a personaliza incaperea,  de a va pune amprenta asupra decorului, de a fi originali.  Puteti pastra elementele clasice care va plac cel mai mult, la care sa adaugati elemente moderne, pentru a intregi decorul stilului belgian. Pentru a ajunge la rezultatul dorit e nevoie sa tineti cont de cateva reguli si sa alegeti mobilierul si decorariunile potrvite gusturilor pe care le aveti.

  • Un mobilier de sufragerie in nuante neutre si din materiale organice, defineste perfect stilul belgian. Incercati sa nu aglomerati camera, iar daca spatiul de care beneficiati nu este unul mare, optati pentru o piesa sau doua de mobiler pentru sufragerie. Puteti sa va folositi de o canapea si de o masuta de cafea pentru a trasa locul central al livingului. Mobilierul supradimensionat este esential in aceasta estetica, dar el se foloseste in proportii mai mici, pentru a face loc si pieselor de mobilier de dimensiuni reduse. Elementele clasice decorative se pot combina cu un mobilier de sufragerie modern, care ofera un impact vizuat puternic, unde vechiul cu noul se imbina armonios.
  • Stilul belgian pune accentul pe materialele organice, in forma lor naturala, cum ar fi lemnul, piatra sau ceramica. O mobila de dormitor trebuie sa aiba un aspect cat mai natural, unde sa se pastreze eleganta si simplitatea. Toate elementele decorative alaturi de mobila de dormitor se imbina frumos intr-un astfel de decor. Dezordinea si aglomerarea spatiului trebuie sa lipseasca cu desavarsire. Dormitorul in stilul belgian este unul primitor, confortabil si potrivit pentru odihna si relaxare.
  • O caracteristica principala a decorului interior in stil belgian sunt culorile neutre care ofera caldura, calm si liniste. Se folosesc doar tonurile aerisite, usoare, precum griul sau bejul, care se potrivesc cu restul elementelor din incapere ( lemnul sau piatra).
  • O caracteristica a caselor belgiene este inul folosit pentru textura. Acesta trebuie sa se regaseasca in fiecare locuinta care abordeaza acest tip de design interior. Inul se poate folosi pentru draperii, pentru a oferi incaperii un aspect elegant, aerisit, dar in acelasi tip unic.
  • Avand in vedere ca acest stil isi indreapta atentia spre elementele naturale, lumina naturala are si ea un rol important in designul belgian. Lumina este considerata sursa de energie si ajuta la mentinerea starii de bine, de accea camerele luminate au un aspect linistitor si aerisit, completand perfect decorul cu elemente naturale.

     Pe scurt putem defini stilul belgian ca fiind unul plin de confort, modern, cu o eleganta subtila, primitor si o combinatie de vechi si nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *