Silozuri pentru cerealele din agricultura

Silozurile sunt niște constructii de mari dimensiuni care au un rol esential in depozitarea cerealelor pentru perioade de timp, scurte dar mai ales lungi, datorita instalatiilor responsabile de uscare sau transportat. Fie ca vrei sa depozitezi porumb, grau, ovaz sau alte cereale, silozurile pentru cereale sunt o solutie rentabila si eficienta.

Silozurile pentru cereale din tabla galvanizata

Silozurile din tabla galvanizata sunt foarte eficiente atunci cand vine vorba despre depozitarea cerealelor. Acestea implica niste costuri reduse, un nivel ridicat de igiena, dar si instructiunilor de asamblare foarte simple. Ce este tabla galvanizata? Galvanizarea este un proces prin care unei suprafete din metal (de obicei zinc) ii este atribuit un invelis din zinc, cu scopul de a fi mai bine protejata. Procesul de galvanizare are ca scop principal protectia teblei in fata ruginei.

Avantajele folosirii unor silozuri pentru cereale din tabla galvanizata

  • costurile sunt scazute;
  • rezistenta materialului este crescuta datorita stratului de zinc format prin galvanizarea tablei de otel;
  • timpul necesar fabricarii silozului este scurt datorita mecanismelor automatizate de productie;
  • datorita experientei producatorilor, silozurile pot fi personalizate in functie de nevoile clientului;
  • granulatiile ramase in timpul procesului de descarcare sunt intr-un numar foarte mic datorita procesului de ondulare de 104 mm, care creeaza inele de perete mai fine;

Tipuri de silozuri:

1. Silozuri cu fund plat

Avantajul acestora este reprezentat de nivelul ridicat de siguranta al exploatarii bateriilor de silozuri, datorita portii de acces cu contrapanta care impiedica deschiderea acesteia in perioada de depozitare a cerealelor.

2. Silozuri cu fundul conic

Avantajul silozurilor cu fundul conic este rezistenta ridicata la presiunea externa. Acest lucru este ralizat prin imbinarea profilelor laminate cu coloanele zincate.

Accesoriile silozurilor pentru cereale
  • ventilatie (realizata prin intermediul ventilatoarelor, turbinelor, sistemelor de racire si sistemelor de dezumidificare);
  • balustrade pentru acoperis (utile pentru cresterea sigurantei);
  • senzori de temperatura (pentru a controla temperatura);
  • senzori de umiditate (pentru a controla umiditatea);
  • senzori de nivel (care masoara nivelul produsului);

Finisajele tablei silozurilor pot varia in functie de preferintele clientului. Silozul are in componenta sa doua usi: una situata la nivelul celui de al doilea inel, si cealalta situata pe acoperisul silozului. Acoperisul este rezistent si in functie de preferintele clientului poate prezenta si aparatoare anti-zapada.

Fie ca vrei sa depozitezi cerealele necesare alimentatiei animalelor sau orice alt tip de cereale, silozurile pentru cereale confectionate din tabla galvanizata reprezinta un avantaj, datorita eficacitatii, rezistentei (conferite de otelul acoperit pe toata suprafata sa cu zinc), costurilor reduse, dar si capacitatea clientului de a alege finisajele preferate si accesoriile suplimentare.

Contacteaza specialistii nostri, alege din multitudinea de oferte si personalizeaza silozul pentru cereale in functie de nevoile tale. Cerealele tale sunt in siguranta acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *