Sighișoara, localitate turistică. Ce vizităm, unde ne cazăm?

Orașul medieval Sighișoara le oferă vizitatorilor săi numeroase locuri emblematice de descoperit în cadrul unui sejur. Dacă decizi să vizitezi acest oraș de-a dreptul spectaculos din România iată care sunt locurile pe care trebuie să le vizitezi neapărat.

Scara școlarilor

După ce ai găsit cazare Sighișoara cu siguranță vrei să știi care sunt principalele puncte de atracție. Una din atracțiile principale din Sighișoara este Scara școlarilor, un monument care dispune de 175 de trepte. Această scară a fost construită în anul 1642 și avea rolul de  a permite accesul la Biserica Sfântul Nicolae, situată pe deal. Avea, în egală măsură rolul de a proteja școlarii de intemperii ceea ce explică și prezența acoperișului din lemn. Dacă alegi să vizitezi această atracție trebuie să știi că în apropiere se află și Biserica din Deal.

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas are o înălțime de 64 de metri. A fost principalul prunct de intrare în oraș în secolele XIII-XIV. Aici aveau loc ședințele consiliului municipal, până în anul 1456. Monumentul a fost transformat în muzeu de istorie în anul 1899. Muzeul oferă o mulțime de obiecte incredibile de descoperit.

Piața Cetății și străduțele sale

Piața Cetății și străduțele din împrejurimi adapostesc numeroase căsuțe fermecătoare. Aceste căsuțe au două sau trei etaje și sunt extrem de colorate. Oferă un spectacol inedit, indiferent de anotimp. Este ca și cum ai vizita o căsuță a păpușilor. Poți face turul cetății în doar câteva ore, fără probleme.

Dacă cauți cazare la Sighișoara pentru a avea parte de liniște și pace în vacanța mult visată trebuie să știi că unul din cele mai potrivite locuri – pensiune la Sighisoara, care vine în întâmpinarea ta cu camere spațioase și elegante dar și cu o priveliște de neuitat. Vino să descoperi și tu acest loc unic de cazare în inima Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *