Sfaturi privind montarea de prize si intrerupatoare in casa

Instalatia electrica reprezinta o etapa bine definita, unde trebuie respectate regulile si legile in vigoare. Ea este turnul de control al locuintei, iar blocurile construite de mult timp au un consum mai mare de energie electrica  decat cele actuale. Daca ai cumparat o noua locuinta, primul lucru cu care trebuie sa incepi este schimbarea instalatiei electrice. 

      Sunt cateva sfaturi generale, recomandate in cazul unui apartament sau a unei case pe care e bine  sa le urmezi in montarea de prize si intrerupatoare:

  • Trebuie sa planifici modul in care vei aranja mobilierul in camere,  dupa aceasta  schita vei pozitiona prizele in asa fel incat sa nu fie acoperite de o canapea sau o alta piesa de mobila.
  • Calculeaza cate aparate electrocasnice sau corpuri de iluminat vei avea, sa nu ai un numar fix de prize pentru ele. E binesăa previ inca de la inceput aceasta situatie, poti apela la prize livolo duble pentru camere, prize triple cu 3 prize simple + TV/ internet pentru living sau dormitor, cat si la prize livolo cvintuple pentru bucatariile cu mai multa aparatura. Cand lucrati amandoi in bucatarie, e nevoie de surse de energie electrica multiple pentru a nu astepta sa folositi pe rand priza si pentru a evita prelungitoarele care sunt inestetice si incomode intr-o camera.
  • Inainte nu se obisnuia sa ai o priza in camera de baie, acum este o utilitate,  fie pentru boiler, aparatul de barbierit sau cada cu hidromasaj. Priza din baie este obligatoriu sa aiba protectie impotriva umezelii si sa fie pusa la o distanta de minim 60 cm de chiuveta sau cada. Unele prize livolo cu rama din sticla au capac de protectie rezistent la apa, potrivit pentru mediile umede. 
  • Este recomandat ca prizele sa fie instalate la o inaltime de 30 cm fata de podea, iar intrerupatoarele la inaltimea de 90 cm. In familiile cu copii mici, sunt indicate prizele cu protectie, unele blochează curentul atunci cand nu sunt folosite si se deblocheaza doar cand obiectul este pus la incarcat.
  • Intrerupatoarele sunt recomandate sa fie pozitionate lateral de manerul usii, puse la o inaltime de 90 cm de la podea, un copil va ajunge si el sa stinga si sa aprinda lumina.
  • Poti folosi intrerupatoare modulare sau intrerupatoare cu variator pentru reglarea intensitatii luminii din camera. Un intrerupator touch Livolo se gaseste sub mai multe forme: simplu, dublu, triplu, cvadruplu ( 4 pozitii), cu 5 pozitii sau cu 6 pozitii. Acest intrerupator tactil are un panou de sticla modern, rezistent la zgarieturi si umiditate,  usor de folosit pe intuneric datorita ledurilor on/off ( rosu si albastru) si foloseste un senzor capacitiv pentru a determina momentul in care acesta este atins.
  • Avantajul unui intrerupator cu variator este ca vei putea regla puterea luminii dupa  nevoia pe care o ai. Daca citesti o carte vei avea nevoie de mai multa lumina sau de o camera mai obscura cand te uiti la televizor. Cu un intrerupator touch Livolo  cu variator vei regla cu o simpla atingere intensitatea luminii cu un design simplu, cu o montare usoara si o durata lunga de viata, vei avea un control total asupra luminii din camera cu o mica atingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *