Principalele avantaje ale unui laptop

În ziua de astăzi, când depindem tot mai mult de tehnologie şi de lucrul de la distanţă, când ne-am obişnuit cu munca remote din faţa unui dispozitiv modern, laptopul este mai important ca oricând. Doar cu el poţi să lucrezi şi de acasă, şi din tren, din curte, de la ţară, iar daca alegi un laptop hp i7 ai performanţe bune, apropiate de cele ale unui desktop şi libertatea de care ai nevoie ca să te relaxezi şi să lucrezi în condiţii optime mereu.

Dacă nu ai trecut deja la laptop ţi-am pregătit o listă de avantaje care te vor convinge cu siguranţă să îi faci loc pe birou sau acasă pentru a te ajuta să te descurci mai uşor cu toate sarcinile pe care le ai de rezolvat.

avantaje laptop

Mobilitatea este de departe cel mai important avantaj al unui laptop, aşa cum am văzut deja. E uşor, este compact, are baterie, nu depinzi de sursa de alimentare continuă, te muţi cu el unde doreşti şi lucrezi de oriunde doreşti, oricând. Tu alegi unde vrei să lucrezi, dacă stai la masă sau pur şi simplu stai întins pe iarbă, dacă stai pe bancă sau eşti în mijloace de deplasare.

Alt avantaj notabil: primeşti de la început un produs gata de utilizare odată ce l-ai scos din cutie şi ai apăsat butonul ON. Nu ai nevoie de nimic în plus pentru început, ai mouse, tastatură, webcam, ai porturi USB, USB-C, HDMI, ieşire pentru căşti, microfon, difuzoare, microfon integrat lângă cameră. Nu investeşti nimic în accesorii. Doar îl scoţi din cutie, l-ai deschis, l-ai setat, cofigurat, personalizat, ai instalat ceva programe cum ai dorit şi te apuci de treabă, oricare ar fi ea.

Fără cabluri, greutate prea mare şi utilizare off-line excelentă, partajare de date simplă, acces internet permanent

Acces la Internet, indiferent de tipul de Internet dorit. Te poţi conecta la un router Wi-Fi, hotspot gratuit, la orice fel de reţea publică, locală, te poţi conecta prin Ethernet cu un adaptor USB, USB-C, dacă există port Ethernet deja doar iei cablul de la providerul de internet şi îl fixezi în port şi ai internet imediat.

Dar poţi să foloseşti laptopul şi off-line fără probleme. Îl foloseşti la prezentări, funcţionează şi fără baterie, modelele mai vechi, care permiteau detaşarea sau cele mai noi care nu au bateriile deja încastrate şi mai greu de decuplat. Ai autonomie permanentă şi nu depinzi mereu de curentul electric. Ai încărcat bateria, autonomia bateriei e bună, ajunge şi la 12+ ore, în funcţie de model.

Nu ai cabluri de care să te împiedici la un laptop, aşa cum aveai la un desktop. Economiseşti spaţiu, nu rişti să deteriorezi computerul, nu ai aşa de multe periferice şi cabluri de conectare la porturi ca la un desktop.

Vrei să faci sharing de date? Nimic mai simplu cu un laptop. Ai tehnologie de ultima generaţie Bluetooth integrată, aşa că poţi să partajezi şi să primeşti informaţii de la alte dispozitive mobile din apropiere foarte simplu.

Un laptop consuma mai puţină energie electrică în comparaţie cu un desktop, de până la 10 ori mai puţin uneori. Nu ai monitor separat, nu ai periferice multe care mai consumă şi ele curent, ai capacitate redusă a bateriei şi mai puţin curent necesar pentru a oferi performanţe de top.

Plus că un laptop e şi mai silenţios, sistemul de răcire nu face atât de mult zgomot ca în cazul unui desktop, răcirea e mai eficientă şi zgomotul e aproape insesizabil dacă îl comparăm cu tot ce auzim de la un desktop în funcţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *