Mic ghid pentru alegerea unei boxe portabile potrivite

O boxa reprezinta un accesoriu ce se poate dovedi foarte util in orice locuinta dar si  intr-un spatiu de lucru si in orice alte imprejurari, in special in materie de „entertaining”, asa cum as spune cei mai multi. Iar cea mai buna alegere, datorita faptului ca ofera si mai multe beneficii, est o boxa portabila care sa dispuna de conectivitate bluetooth. Acestea sunt foarte comune in prezent si de asemenea, foarte apreciate, de catre toti iubitorii de muzica, care vor sa asculte la un volum cat mai ridicat si in acelasi timp sa obtina un sunet clar, fara interferente.

In alegerea unei boxe potrivite nevoilor noastre este nevoie sa tinem cont de cateva aspecte de interes prin care sa facem o achizitie cat mai buna. Acestea ar fi calitatea sunetului, autonomia bateriei, puterea audio a difuzoarelor, impermeabilitatea, conectivitate dar si pretul.

Sa incepem asadar cu bateria, de multe ori cel mai putin luata in calcul. Durata de viata a  unei baterii este un parametru cheie, ce trebui luat in considerare. Nimeni nuisi doreste sa reincarcarce boxa la fiecare ora. Boxele de mici dimensiuni tind sa aiba baterii de capacitate mai mica care nu vor rezista multe ore dar cele de dimensiuni mai rezonabila au o autonomie ce depaseste si 10 ore. Duratele de functionare tipice pot fi intre sase si  zece ore, la modelele cu preturi medii,  totusi variaza pentru ca este foarte important volumul la care ascultati muzica alaturi de alte activitati si sarcini, precum luminile. Daca tineti boxa la volum maxim sau temperatura exterioara unde utilizati boxa este prea scazuta, respectiv prea crescuta atunci bateria nu va mai rezista la fel de mult. Asadar, atunci cand alegeti boxa, asigurati-va ca durata de viata a bateriei este suficient de buna pentru tot ceea ce aveti nevoie sa faceti cu boxa. De asemenea, amintiti-va ca bateriilor din Li-ion nu le place sa fie descarcate complet sau mai bine spus, nu este indicat sa facem asta ci mai bine sa le incarcam de fiecare data cand avem ocazia.

Conectivitatea este primul aspect pe care il cautam. Cand cautam ceva pe Google direct sau intr-un magazin online cam asta si scriem „boxa bluetooth” sau „boxa portabila”. Prin asta, este clar ca suntem interesati in special de acele aspecte. Iar conectivitatea este deosebit de importanta. Cu toate acestea, nu este suficient sa avem la dispozitie doar functia bluetooth. Intrari precum carduri SD, stick-uri USB dar si cablu, in modul clasic, sunt si ele necesare in diverse cazuri. De asemenea, nu trebuie sa ne multumim doar cu faptul ca boxa are bluetooth. Trebui sa aflam si care este raza maxima de actiune, distanta in jurul boxei pana la care poata ramane conectata la un telefon de exemplu. In acest aspect, un rol important il joaca si telefonul, care si acesta trebuie sa aiba o conexiune cat mai puternica. Cu toate acestea, daca tot vrem sa facem o astfel de achizitie si nu ne retinem sa dam mai mult pe o boxa, este indicat sa alegem una cat mai buna.

Poate fi aleasa o boxa Celsiusonline, dispozitivele oferite de acest magazin avand o calitate foarte buna si preturi accesibile. Pot fi alese model de mici dar si de mari dimensiuni, de top troller sau valiza, cu microfon inclus, cu telecomanda, comanda vocala, sisteme de 2 boxe ce pot oferi sunet stereo si multe alte variante. Si pentru ca tot am ajuns aici, un alt aspect de interes ar fi si cel al dimensiunilor. Mai mare nu inseamna neaparat ca ofera si un sunet mai puternic. De asta se ocupa difuzoiarele si astfel trebui sa cautam detalii precum puterea acestora, frecventa, impedanta si asa mai departe. Cu cat mai mare puterea, cu atat mai bine. De asemenea, boxele mai bune au incluse si diverse tehnologii care ajuta la obtinerea unui bass mai puternic, efecte de tip Tremble sau Echo, printre altele. In magazin pot fi gasite detalii despre fiecare produs disponibil astfel incat sa fie facute cele mai bune alegeri.

De asemenea, calitatea sunetului este oferita si de materialele din care este realizata cutia boxei dar si membana difuzoarelor si desigur, tehnologiile mai sus mentionate. O boxa buna va oferi sunet clar si la volume ridicate si la volume scazute, si cu bass, si fara bass. Prin intermediul pererilor altor utilizatori, putem realiza mai bine daca o boxa pe care ne-o dorim isi merita banii sau nu.

Fiind portabila, si mica, si mare, o putem lua cu noi oriunde si o vom lua. Astfel, conteaza in acest sens si rezistenta la diversi factori, precum impermeabilitatea. Mai toate modelele moderne sunt rezistenta intr-o anumita masura la umiditate, ca de exemplu daca le stropim din greseala sau ne prinde ploaia afara. Nu este nevoie sa protejam atat de mult boxa in acest caz si nici sa ne facem griji ca se va defecta.

Pretul conteaza pentru ca acesta trebuie in primul rand sa reflecte in totalitate calitatea boxei, a configuratiei, designului si tehnologiilor sale. De altfel, pentru acelasi model, preturile pot fi diferite de la un magazin la altul. Sume de 10 sau 20 de lei nu conteaza atat de mult, acestea fiind practic taxe d transport insa daca diferenta este prea mare, este bine sa mai cautam si in alte magazine pana cand vom gasi cea mai buna oferta. De asemenea, daca nu ne grabim, putem urmari ofertele speciale ale unui magazin si astfel avem sansa de a obtine si o reducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *