Descopera vasta selectie de vinuri italiene

Vinul este una din bauturile preferate de catre popoarele latine, iar romanii nu fac exceptie. Multi consumatori din Romania iubesc vinurile locale, insa vinurile italiene au un loc aparte, deoarece se deosebesc prin aromele mult mai fine si prin procesul de maturare. Cei care doresc sa cumpere vinuri italiene o pot face folosind site-ul terradisicillia.ro, un magazin online care vinde produse 100% autentice din Italia si Siclia!

Ce fel de vinuri pot gasi clientii pe site-ul acestui magazin?

-LUISA Friulano 2020;

-Copertino Rosso DOP Riserva Borgo Del Mandorlo;

-La Jara Prosecco DOC Brut 3 L;

-Primitivo di Manduria DOC;

-Puglia IGT Primito ROSE Lupo Meraviglia;

-Veneto IGT Bianco Gran Passione.

Italia gazduieste unele dintre cele mai intinse podgorii din lume. Are o gama larga de soiuri de vin cu diferite arome, atat pentru cei care sunt la inceput in lumea vinurilor, cat si pentru cunoscatorii de vinuri.

S-a spus adesea ca Italia ofera cel mai bun vin. Italia este binecuvantata sa se afle in locatia perfecta pentru a planta si cultiva struguri de vin. De fapt, strugurii din Italia sunt mult mai multi ca numar decat strugurii din Franta, Grecia si Spania la un loc. Strugurii nativi ai tarii reprezinta 25% din strugurii de vin din lume. Exista aproximativ 2.000 de soiuri autohtone de struguri in Italia. Fiecare dintre acesti struguri nativi italieni are un gust, textura si caracter distinct.

Italia are multe regiuni viticole diferite, regiuni cu clime diferite care afecteaza plantarea strugurilor si aromele vinurilor produse din acestia. Nordul, avand o clima mai rece, este renumit pentru vinul alb, in timp ce Sudul, cu temperatura sa mai calda, este cunoscut pentru vinurile sale tari. Toscana a impresionat lumea cu productia sa de vinuri rosii exemplare.

In partea de nord-est a Italiei se afla una dintre cele mai importante regiuni de vin din tara, numita regiunea vinicola Veneto. Produce cel mai mult vin din tara, facandu-l faimos, chiar daca suprafata sa nu este la fel de mare ca celelalte regiuni.

Casa ancestrala a lui Romeo & Juliet produce vinuri rosii, albe, dulci si spumante de notorietate din struguri care nu sunt folositi in mod obisnuit in alte parti ale tarii.

Exista multe tipuri de vin produse in regiunea vinicola Veneto folosind diferite soiuri de struguri. Regiunea este cunoscuta in special pentru Prosecco, un vin spumant care provine din strugurii Glera. Tot din aceasta regiune este Valpolicella si Amarone Della Valpolicella, vinuri profunde, complexe si dulci produse din struguri Cordova. Soave, un amestec frumos de floral si citrice, este un vin alb facut din struguri Garganega.

Marche si Abruzzo sunt regiuni din centrul Italiei. Aceste regiuni invecinate sunt populare datorita vinului alb Verdicchio din Marche si strugurilor rosii Montepulciano din Abruzzo.

Marche are o istorie indelungata in vinificatia, cu o mostenire care poate fi urmarita pana la romani si etrusci, deoarece are un terroir foarte versatil, care acopera 25.000 de hectare, care este foarte propice pentru cultivarea strugurilor. Podgoriile cu struguri Trebbiano si Verdicchio sunt cunoscute ca producatoare de vinuri albe cu nuante verzi, cu aroma crocanta, foarte acida. Nici strugurii Sangiovese si Montepulciano nu trebuie respins, deoarece din acesti struguri provin vinuri rosii de o calitate uimitoare.

In sudul Marche se afla regiunea Abruzzo, cu o istorie de vinificatie de aproape doua milenii. Exista 89.000 de hectare de vie in aceasta regiune, plantate cu soiuri autohtone de struguri Pecorino, Cocciola si Trebbiano. De asemenea, aici sunt produse vinuri binecunoscute precum Chardonnay si Merlot, precum si Montepulciano d’Abruzzo.

Nu multi oameni stiu despre vinurile produse in insula Sicilia si abia pana in ultimii ani tot mai multi oameni descopera aceasta bijuterie vinicola. Situata in sud, unde clima poate deveni foarte calda si foarte rece in functie de anotimpuri, Sicilia produce vinuri cu arome mai puternice decat cele intalnite in alte regiuni. Cele care castiga multa popularitate sunt vinurile rosii de la Nerello Macalese si Nero d’Avola. Apoi, din nou, oamenii au favorizat si strugurii albi de Inzolia si Grillo.

Cea mai renumita dintre toate regiunile viticole este Toscana, un loc cu multe dealuri, saturi pitoresti si podgorii intinse, aceasta regiune a fost numita din nou si din nou paradisul iubitorilor de vin.

De la alburile sale uscate pana la rosii puternice, regiunea vinicola Toscana din Italia este una dintre cele mai apreciate din Europa, vinurile sale fiind cele mai usor recunoscute la nivel international. Exista o multime de vinuri toscane avand distinctia de top DOC si DOCG.

Toscana este sinonim cu strugurii rosii Sangiovese. Un mare procent din vinurile produse in regiunea Toscana, sau 89%, provin din struguri rosii, majoritatea din soiul Sangiovese. Exista si vin alb produs din struguri Vernaccia, dar acesta nu este bine cunoscut in afara regiunii.

Strugurii Sangiovese sunt faimos datorita versatilitatii aromei sale. Vinurile Sangiovese au arome care variaza de la fructe, cu note de cirese, gemuri de capsuni pana la vegetale, cu note de ardei prajiti si rosii.

Sangiovese sunt de obicei plasate in butoaie din stejar pentru maturare. Brunello di Montalcino este plasat in stejar mai mult timp, pentru a-i oferi posibilitatea de a fi pastrat intr-o sticla timp de 18 ani.

Desi depinde foarte mult de Sangiovese pentru productia de vin, vinurile din regiunea toscana nu duc lipsa de variatie. De fapt, cateva dintre vinurile sale sunt acum recunoscute drept unele dintre cele mai populare din lume.

Unele dintre ele sunt: Chianti, un fel de vin prietenos produs in volum mare pentru a fi exportat in intreaga lume si Brunello di Montalcino, un vin fin extrem de complex. Magazinul terradisicillia.ro are vinuri pentru toata lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *