Decorarea locuintei in alb si negru

     Combinatia de alb si negru a devenit destul de populara in ultimul timp in designul interior. E important sa se mentina un echilibru intre cele doua, pentru a fi si elegant si la moda. Pentru a reusi sa creezi o atmosfera placuta si ambientala cu aceste culori e nevoie sa ti cont de cateva sfaturi pe care poti sa le urmezi in amenajarea locuintei.

  1. Albul si negrul se pot combina cu orice culoare, de accea o sa-ti fie usor sa alegi culoare de accent.
  2. Designerii folosesc de multe ori în combinatia de alb si negru, ca si culoare de accent, galbenul pal, care ofera caldura incaperii.
  3. Culorile aprinse dau energie camerei, rosul fiind o culoare indrazneata si tare, este indicat sa se foloseasca in cantitati mai mici in combinatia cu alb si negru.
  4. O alta modalitate de a folosi o culoare de accent spatiului decorat, cu alb si negru, este mobilierul. Nuantele de maro, bej, ciocolatiu sau crem se pot  folosi atat la parchet, decoratiuni sau mobila pentru un cadru elegant (sa se tina cont ca ele sa nu fie mai inchise la culoare decat cele mentionate mai sus).

Camera de living in alb si negru

     Pentru acest tip de living cel mai usor este sa decorezi daca alegi culoarea peretilor sa fie alba.

  1. Parchet luminat in culoarea alb – crem sau alb- gri.
  2. Obiecte decorative negre, tablouri cu rame negre, in care poti sa incadrezi si pozele de familie sau chiar citate motivationale pe un fundal alb cu scris negru.
  3. Piese de mobilier in culori gri, alb sau negru.
  4. Unele obiecte decorative, cum ar fi lustra, rama unei oglinzi, obiecte de decor ( vaza, ceas, suport pentru lumanari, fructiera, etc.) pot fi aurii pentru un plus de culoare.

     Mobilierul poate contine o biblioteca living  alb – negru laminat, incorporata cu leduri pentru iluminat pentru spatiile mai moderne. Biblioteca living, cu sticla si jocuri de lumini ambientale, creeaza un cadru placut si elegant, la care poti sa alegi ca mobilierul sa fie intr-o singura culoare: alb sau negru. Fiind un element central, biblioteca living, trebuie sa indeplineasca cerintele si functionalitatea de care ai nevoie.

Bucataria in alb si negru

     Inainte de a alege de ce mobiler de bucatarie ai nevoie, trebuie sa alegi culoarea pardoselii. Pentru a oferi senzatia de spatiu, albul ofera cea mai multa luminozitate, in timp ce pardoseala neagra ofera eleganta si un pic de mister. La un mobilier de bucatarie, blatul are un rol esential in decor, la care poti alege din cele 3 modele pentru a avea o bucatarie eleganta si moderna: lemn, marmura alba, granit negru (daca blatul ales va fi de culoare neagra, mobila de bucatarie trebuie sa fie alba). Lemnul intr-o bucatarie alb – negru poate fi folosit si ca accent, fiind incorporat in blat, pardoseala, mobilier bucatarie sau ustensile de bucatarie.  Mobilierul alb ofera  luminozitate incaperii si este mult mai usor de amenajat si combinat cu celelalte culori de accent.

Elemente de decor

      Elementele de decor de pe perete se aleg intr-o culoare diferita fata de cea a peretilor. Daca peretele este alb, alege un intrerupator tactil si o priza schucko cu o rama de sticla neagra, elegante si simple, dar care se incadreaza perfect intr-un astfel de decor. Acest intrerupator tactil cu un design fin, realizat dintr-o sticla securizata, rezistent este usor de folosit chiar si pe intuneric datorita ledului. Priza schucko simpla, dubla sau tripla se poate incadra in orice incapere dupa functionalitatea de care ai nevoie si la care poti alege sa fie in contrast cu peretele, intr-o culoare alba sau neagra.

     Din punct de vedere psihologic, culorile joaca un rol important in starea noastra de bine, iar pentru acest lucru alege ca in combinatia de alb – negru, culoarea de accent sa reflecte starea pe care doresti sa o simti in camera respectiva: energie, liniste sau relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *