Cum se joacă Horse Race (jocul de cărţi) – P

Probabil că ai văzut cel puţin o dată o cursă de cai pe un hipodrom şi dacă ai fost în această locaţie te-ai delectat între timp şi cu un pahar de bere care să te răcorească în aşteptarea câştigătorului. Ei bine, dacă vrei să retrăieşti acea emoţie încearcă şi jocul de cărţi cu acelaşi nume.

La fel ca la hipodrom jucătorii asociază jocul de cărţi cu acest nume cu consumul de băuturi, dar nu îţi imagina că totul este la valori imense. Nu, se pariază pe o carte de as şi cine pierde oferă un păhărel cu o anumită băutură câştigătorului. Curios să afli mai multe despre acest joc? Urmăreşte-ne cu atenţie!

Cum să te pregăteşti pentru jocul Horse Race

Pentru ca să joci Horse Race este nevoie de un pachet standard de 52 de cărţi, deci nu va trebui să faci o investiţie mare din punct de vedere financiar. Mai trebuie să faci un singur lucru, să alegi care este crainicul jocului.

Da, crainic, pentru că totuşi jocul se numeşte Cursa de Cai aşa că trebuie cineva care să îşi asume acest rol. Şi o să vezi pe parcurs că acest jucător crainic este cea mai importantă persoană din joc. Ce are de făcut? 

Va poziţiona cei 4 aşi, caii jocului nostru la capătul mai îngust al mesei apoi va înşira 7 sau 8 cărţi de joc cu faţa în jos pe latura mai mare a mesei. Va forma în acest fel litera L şi în acest fel jocul va porni imediat.

Cum să pariezi în Horse Race

Ar fi bine să ai câteva bonusuri fara depunere pe care să le rulezi la acest joc dar din păcate jocul nu este prezent în oferta cazinourilor. Dar cum merită să fie jucat şi de acasă ca un simplu joc de societate trebuie să ştii că pariurile pot să fie în acest joc simple sau complicate.

Depinde doar de stilul de joc pe care îl ai şi pe care vrei să îl promovezi. Poţi paria pe suita care va câştiga întrecerea sau poţi pune un pariu pe un semn de carte, aşa că poţi alege între treflă, pică, inimă roşie sau romb.

Dar dacă ai mai pariat la cursele de cai adevărate atunci ştii că mai sunt o varietate întreagă de alte pariuri pe care le poţi face. Cum jocul copiază o cursă de cai reală, aceste pariuri îţi sunt şi ţie disponibile.

Pariurile generale în Horse Race

Sunt destul de multe pariuri care se pot face în Horse Race aşa că se impune o enumerare a acestora şi totodată o scurtă descriere. Aşadar te confrunţi în acest joc cu pariurile:

  • Win, ceea ce înseamnă că ai ales calul (asul) victorios
  • Loc 1-2, adică vei paria pe calul care ocupă locul 1 sau 2
  • Show, adică vei paria pe un clasament în ordine a primilor 3 cai care sosesc la final
  • Exacta, caz în care va trebui să pariezi pe ordinea exactă a sosirii pentru 2 cai
  • Trifecta, să pariezi pe ordinea sosirii a 3 cai
  • Superfecta, adică să pariezi pe ordinea exactă a sosirii celor 4 cai

Cum se joacă Cursa de Cai

Acum că am stabilit care sunt tipurile de pariuri şi valorile lor este timpul să vedem şi cum se desfăşoară efectiv acest joc. Şi o să vezi că este aproape ridicol de simplu să joci acest joc! Imaginează-ţi doar că masa de joc este un hipodrom în linie dreaptă.

Cum ai poziţionat aşii în capătul mai mic al mesei va trebui ca unul dintre aceştia să ajungă la final adică la celălalt capăt al mesei. Şi aici crainicul îşi face simţită prezenţa, întoarce o carte din cele rămase în stivă şi în funcţie de culoarea ei asul care o are va avansa o poziţie.

Crainicul continuă această acţiune şi o va repeta până când un as a trece primul linia de sosire şi va fi urmat şi de ceilalţi 3. Mai simplu de atât nu se poate şi vei constata că fiecare participant îşi va dori să fie la un moment dat crainic, atât de pasionant este acest rol în joc.

Pariuri pe bani reali la Horse Race  

Este evident că tot crainicul va prelua pariurile şi va plăti câştigătorii, deci rolul său important se observă în continuare. Şi mai are încă un rol, stabileşte cotele pentru fiecare din pariurile care se pot pune în acest joc astfel încât să realizeze un profit cât de mic.

Jucătorii la rândul lor trebuie să fie de acord cu aceste cote deci jocul comportă şi o parte de negociere care poate să fie şi distractivă în acelaşi timp. Când se joacă pe bani cărţile întoarse de crainic se pun cu faţa în sus astfel încât să vezi când se completează o suită de aceeaşi culoare, de la cea mai mică carte până la cartea de As.

Cu cât un număr mare de cărţi dintr-o suită sunt mai multe pe masă cu atât este mai puţin probabil că acel cal (as) să câştige. Cotele de câştig pleacă de la 2:1 până la 10:1 în funcţie de câte cărţi sunt eliminate din fiecare culoare. Dacă 5 cărţi dintr-o suită sunt deja apărute pe masa de joc, cărţile se reamestecă şi sunt puse pe masă din nou.

Alte jocuri de cărţi cu tematica curselor de cai

Sunt disponibile o mulţime de jocuri în care tematica curselor de cai este una prezentă. Este evident însă faptul că modul de desfăşurare al acestor jocuri este unul distinct, care nu se aseamănă cu jocul nostru.

Sunt şi elemente comune, se folosesc cărţi de joc şi se pot împărţi dintre acestea un număr oarecare şi participanţilor la joc. În acest fel vezi ce poţi juca şi jocul se poate transforma rapid din unul de societate în unul de noroc.

Exemplificam cu jocurile Fast Track, Tock sau Pegs and Jokers unde poţi face lejer acest lucru. Singura problemă cu aceste jocuri este că nu poţi participa numai tu la acţiune, aşa că ai nevoie de un grup de prieteni cu care să intri în competiţie.

Concluzie

Horse Race este un joc de societate care poate deveni rapid un joc de “băut” sau unul de noroc. În ambele cazuri se recomandă moderaţie aşa că dacă ai un grup de prieteni cu care vrei să încerci ceva nou invită-i să participe cât mai curând la acest joc. Nu uita sa joci responsabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *