Cum alegi cel mai bun scaun de birou?

Alegerea unui scaun de birou pentru spatiul de lucrat de acasa este o sarcina presarata cu tot felul de capcane.

Unii se gandesc ca un scaun nu reprezinta mai mult decat un loc de asezat si prefera sa foloseasca un scaun de dining atunci cand lucreaza la computer. Altii se lasa atrasi de confortul promis de un scaun directorial, uitand ca acest tip de scaune de birou nu sunt create pentru oameni care folosesc tastatura opt, noua ore zilnic.

Tipuri de scaune de birou in functie de dotari

Exista trei tipuri principale de scaune de birou: scaune neajustabile, scaune partial ajustabile si scaune complet ajustabile.

Scaune de birou neajustabile

De obicei, aceste scaune au un design deosebit de atractiv si pot fi usor integrate in diverse decoruri. Nu au, insa, niciun fel de mobilitate si nici vreun mecanism ajustabil. Modele de scaune de birou fixe sunt recomandate a fi folosite doar pe durate scurte de timp.

Scaune de birou partial ajustabile

Asa cum sugereaza si denumirea, scaunele de birou partial ajustabile au mai multe dotari decat cele din prima categorie. Poti gasi modele de scaune rotative, cu inaltime ajustabila si, eventual, cu spatar mobil, ce poate fi blocat in diverse unghuri de inclinare si a carui inaltime este, de asemenea, ajustabila. Aceasta categorie de scaune este functionala, accesibila si ofera suficiente optiuni de reglare a pozitiei, in asa fel incat sa poti beneficia de o pozitie corecta chiar si pentru perioade mai lungi de timp.

Sfat

Alege un scaun cu un suport cu cinci roti pivotante, pentru mai multa stabilitate.

Scaune de birou complet ajustabile

Cand achizitionezi un scaun de birou, fii atent la numarul de manete de sub sezut. Cu cat are mai multe manete, cu atat este mai probabil sa faca parte din categoria scaunelor ergonomice complet ajustabile, carora le poti regla:

  • Inaltimea sezutului, a spatarului si a cotierelor
  • Gradul de inclinare a scaunului
  • Gradul de inclinare a spatarului
  • Adancimea sezutului

Un astfel de scaun iti usureaza pastrarea unei pozitii neutre a corpului chiar si atunci cand petreci foarte mult timp la birou, diminuand durerile si senzatia de oboseala de la sfarsitul zilei.

Scaun de birou din piele

Scaunele de birou din piele sunt rezistente, au un aspect elegant si sunt ideale intr-un birou de lucru. Trebuie sa acorzi o atentie sporita intretinerii tapiteriei.

Tu stii cel mai bine care iti sunt nevoile, asa ca urmeaza recomandarile de mai sus si fa o investitie buna pentru sanatatea si randamentul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *