Cum alegeti dimensiunea si stilul potrivit de corpuri de iluminat?

Fiecare casa are propriul sau stil impus de catre proprietari. Casele moderne vor beneficia in mod automat de mobila si corpuri de iluminat moderne cu tenta futuristica sau actuala. In schimb casele care tin la un decor traditional vor prefera porbabil mobila din lemn masiv si candelabrele mari din sticla.

Deci, cum alegeti dimensiunea si stilul potrivit de corpuri de iluminat

Poate parea dificil sa alegeti dimensiunea potrivita pentru o lumina sau pandantiv. Pe langa faptul ca sunt simple dispozitive de iluminat, sunt si obiecte care fac parte integranta din decorul tau.

Cu toate acestea, este important sa stiti sa alegeti lumina potrivita pentru fiecare spatiu din casa. Odata ce ati stabilit stilul care se potriveste decorului dvs. trebuie sa alegeti si marimea acestuia, care este un criteriu la fel de decisiv.

Alegeti dimensiunea luminii in functie de spatiul dvs.

Cel mai important lucru atunci cand alegeti noul corp de iluminat este ca acesta este potrivit pentru camera in care il instalati. Intr-adevar, corpurile de iluminat au dimensiuni variate: mari, mici, medii. Va trebui, asadar, sa alegeti dimensiunea iluminatului in functie de incaperea aleasa. Un corp de iluminat pentru bucatarie nu va avea aceeasi dimensiune ca un corp de iluminat pentru camera de zi sau chiar dormitorul dvs. 

Este de la sine inteles ca fiecare camera este iluminata intr-un anumit mod. De aceea, este esential sa alegeti fiecare iluminare adaptand-o la fiecare incapere pentru o redare mai buna.

Determinati diametrul si inaltimea potrivite pentru corpul de iluminat

Pentru a monta corect aplicele este necesar sa va bazati pe diametrul si inaltimea fiecaruia pentru a le aseza cat mai bine in fiecare incapere. 

Alegeti diametrul potrivit pentru corpul de iluminat

Pentru a fi sigur ca alegeti iluminatul potrivit pentru fiecare camera, este important sa determinati diametrul ideal pentru corpul de iluminat. Pentru a face acest lucru, incepeti prin a masura lungimea si latimea camerei voastre, apoi adaugati cele doua masuratori. In cele din urma, inmultiti rezultatul cu 8. Acest rezultat va va oferi diametrul ideal pentru aplice  (in cm). Atentie, acest calcul este util daca doriti sa va plasati lumina in mijlocul incaperii.

Pentru a calcula diametrul unui corp de iluminat pe care doriti sa il plasati deasupra unei insule centrale sau a unei mese, trebuie sa determinati diametrul in functie de acesta din urma. Este necesar, de fapt, sa tineti cont de latimea obiectului de referinta si sa nu alegeti un corp de iluminat mai mic de jumatate din aceasta latime. 

Puneti lumina la inaltimea potrivita 

De asemenea, ar trebui sa acordati atentie inaltimii aplicei. Este recomandat sa plasati corpul de iluminat la aproximativ 2,15 m de sol. Daca lumina  este plasata deasupra unei mese sau a insulei centrale, lasati un spatiu de 80 pana la 120 cm intre masa si candelabru. In plus, este important sa retineti ca lampile au adesea un cablu reglabil care va va permite sa le reglati cu usurinta inaltimea dupa bunul plac.

Cum sa asezati corect candelabrele in fiecare camera?

Exista o serie de factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand instalati o lumina intr-o camera. Trebuie sa alegeti cu atentie dimensiunea, forma si stilul de iluminare al fiecarui corp de iluminat, astfel incat sa se potriveasca cel mai bine nevoilor voastre.

Ce dimensiune corp de iluminat este necesara pentru bucatarie? 

Bucataria este una dintre incaperile care are nevoie de cea mai mare lumina. Prin urmare, instalarea unui corp de iluminat este esentiala. Cu toate acestea, dimensiunea acestuia din urma depinde partial de dimensiunea mesei sau a insulei centrale pe care trebuie sa o calculati. 

Ce dimensiune de accesoriu este necesar pentru sala de mese? 

Pentru a alege dimensiunea luminii din sufragerie, trebuie sa tineti cont de dimensiunile mesei sau dulapului central. Diametrul aplicei trebuie sa fie intre jumatate si o treime din latimea mesei. Daca aveti o masa rotunda, optati in schimb pentru o plafoniera sau o lampa rotunda pentru a ramane in continuitatea decorului dvs.

Ce dimensiune de corp de iluminat este ideala pentru hol?

Pentru iluminarea holurilor, marimea poate fi determinata folosind latimea acestora din urma. Cu toate acestea, este, de asemenea, important sa tineti cont de aspectul holului si sa masurati lungimea acestuia.

Apoi trebuie doar sa faceti urmatorul calcul pentru a sti distanta de respectat intre fiecare aplica pentru o aliniere perfecta:

-Masurati lungimea holului;

-Scadeti din aceasta valoare suma tuturor diametrelor aplicelor pe care doriti sa le instalati;

-Impartiti acest rezultat la numarul de umerase pe care doriti sa le instalati;

-Tot ce trebuie sa faceti este sa respectati aceasta distanta dintre fiecare aplica, asigurandu-va ca le centrati in mijlocul benzii. 

Luminile va permit sa adaugati o nota speciala unui decor interior. Ele dau tonul si atmosfera potrivite pentru o camera. Dar un lucru este sa vreti sa folositi lumini pentru a va decora locuinta, alta este sa stiti sa va alegeti candelabrele sau aplicele.

Odata ce puteti determina tipul de corpuri de iluminat care se potriveste perfect cu stilul vostru de decorare, contemporan, vintage, modern sau chiar industrial, aveti sarcina grea de dimensiuni. Stiti doar un lucru: doar atunci cand candelabru este plasat la dimensiunea potrivita, se vede in toata splendoarea lui. 

Dar nu va faceti griji. Cu sfaturile noastre in acest sens, alegerea coprurilor de iluminat va fi foarte usoara si atenta, la dimensiunea potrivita! Acest lucru va depinde nu numai de dimensiunea camerei, de tipul de spatiu, ci si de gusturile tale personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *