Ce trebuie sa stie cei interesati de implantul de par despre durata de recuperare in urma procedurii

Un procent semnificativ de barbati se confrunta cu aparitia cheliei. Cauzele care pot favoriza sau genera pierderea parului sunt diverse. Cel mai frecvent factor pentru foarte multe persoane este cel ereditar.

Dincolo de factorul genetic, exista si alti factori pe care ii putem adauga in randul factorilor care favorizeaza alopecia. Printre acestia enumeram stresul, anumite diete alimentare, tratamentele medicamentoase sau diferite dezechilibre de natura hormonala si alimentara. Indiferent de cauza, procedura de implant de par este metoda cea mai eficienta in combaterea alopeciei.

Procedura implantului de par si complexitatea acesteia

Numarul barbatilor care ar fi decisi sa rezolve problema cheliei prin procedura implantului de par este mult mai mare decat numarul acelora care chiar aleg acest tratament estetic. Cei care nu iau decizia in acest sens au o anumita teama datorita faptului ca este o procedura chirurgicala.

Chiar daca din punct de vedere medical asa este denumita procedura, trebuie amintit ca interventia nu este deloc una avand un grad de dificultate ridicat. Acest aspect este important de punctat datorita faptului ca tot mai multi medici specialisti in procedura implantului de par apeleaza la metoda FUE (Extractia Unitatilor Foliculare).

Odata ce pacientul care a luat decizia de a urma aceasta procedura respecta recomandarile medicului cu strictete, procedura implantului de par va fi una relativ usoara. Recomandarile medicale ale specialistului in implant de par vizeaza deopotriva recomandari si sfaturi pre- si post-operatorii.

Este firesc ca imediat dupa interventie pacientii sa resimta in primele cateva ore, posibil chiar zile, o usoara durere la nivelul scalpului. In aceste situatii pot fi administrate medicamente cu rol antiinflamator sau chiar antibiotice pentru reducerea la zero a riscului la infectii. Avand in vedere ca implantul de par nu necesita spitalizare, pacientii pot reveni acasa in ziua cand este realizata interventia, iar dupa 2-3 zile isi pot relua activitatile obisnuite.

Cu toate ca procedura implantului de par nu este una foarte ridicata, trebuie punctat faptul ca estimarea costurilor depinde in mare masura de gradul de complexitate din perspectiva suprafetei care trebuie supusa procedurii, grosimea firelor de par si numarul de foliculi implantati. Din acest motiv, inainte de a lua decizia privind efectuarea procedurii, este indicat sa soliciti o oferta implant de par pret.

Cat dureaza recuperarea in cazul implantului de par?

Prin utilizarea metodei FUE in cazul implantului de par si extractia fiecarei unitati foliculare de la nivelul zonei donatoare, durata de recuperare este mult mai scurta. Folosirea unui instrument extrem de eficient pentru realizarea unor incizii milimetrice la nivelul scalpului inseamna evitarea oricarei taieturi la nivelul pielii. In consecinta nu mai este nevoie de realizarea vreunei suturi in zona scalpului folosind metoda FUE pentru implantul de par.

Folosirea metodei FUE face ca recuperarea sa dureze circa 1-2 saptamani daca pacientii respecta recomandarile medicului pentru procedura de implant de par. Datorita faptului ca pentru fiecare pacient costurile difera, daca te-ai decis sa beneficiezi de aceasta procedura, poti alege sa soliciti o oferta implant de par pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *