Cand se recomanda efectuarea unui consult la oftalmologie?

Specializarea denumita oftalmologie este o ramura a medicinei care studieaza in principiu patologia si fiziologia ochiului, dar si structurile din jurul acestuia, cum ar fi glandele si pleoapele lacrimale. Cadrele medicale specializate in aceasta sfera a medicinei sunt de parere ca un consult periodic in aceasta ramura te va ajuta in mod direct sa depistezi, sa tratezi si sa previi bolile si afectiunile asociate cu sistemul ocular. Ramai alaturi de noi pentru cele mai noi informatii cu privire la acest subiect!

De ce este importanta specializarea de oftalmologie?

oftalmologie

Din punct de vedere al sanatatii oculare, specializarea denumita oftalmologie are legatura directa cu intre organism si mediul ce il inconjoara, acesta avand capacitatea de a transmite informatiile necesare pentru a percepe lumea din jur. Astfel, sanatatea ochilor este importanta iar aparatul ocular trebuie sa reprezinte o prioritate atat pentru pacienti, cat si pentru medici, atat prin prezenta in mod regulat a controalelor necesare.

Daca esti in cautarea unui cabinet specializat, ce este format dintr-o echipa de medici cu o vasta experienta in domeniu, empatici si pregatiti in domeniul in care activeaza, recomandarea noastra este Grupul Medical Romgermed din Bucuresti. Acestia pot pune diagnosticul corect si ii pot trata pe pacientii care sunt suspecti de diverse boli oculare precum glaucomul, cataracta, stabismul, erori de reflactie (miopie, astigmatism, hipermetropie), dar si alte complicatii ce tin de aparatul ocular sau alte boli sistematice (spre exemplu, hipertensiunea arteriala, diabetul, tulburati endocrine sau reumatism).

Cum te ajuta un consult specializat?

Manifestarile ce tin de oftalmologie necesita o atentie desavarsita intrucat daca nu sunt tratate la timp, acestea se pot agrava si pot avea repercursiuni grave asupra sistemului intreg din organism. Care sunt simptomele care ar trebui sa te trimita la medic cat mai repede?

Daca intampini vedere slab calitativa, neclara, pierderea brusca a acesteia, lacrimare excesiva, sensibilitate la lumina, dureri ale ochilor sau senzatia de corp strain in ochi, ar trebui sa iti programezi o vizita la oftalmologie. Indiferent ca este doar unul sau mai multe simptome de acest fel, ar trebui sa te adresezi numai decat medicului specialist pentru a evita eventualele probleme pe viitor ce tin de sanatatea totala. Se recomanda efectuarea unui consult specializat in aceast sfera cel putin o data pe an daca nu de mai multe ori in cazul in care exista afectiuni deja descoperite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *