5 idei de cadouri pentru botez

Botezul este un moment unic în familie, încărcat de emoție și zâmbete. Bucuria pentru încreștinarea copilului, ritualurile fastuoase și tradițiile pline de farmec fac ca ziua botezului să fie cu adevărat specială. 

Părinții, nașii, bunicii, rudele își doresc să ofere cadouri memorabile, de care familia să își amintească peste ani, iar cel mic să aibă amintiri frumoase, chiar dacă nu va putea să povestească niciodată cum a fost evenimentul. Bijuteriile din aur sunt printre cele mai inspirate cadouri, ele fiind durabile și purtătoare de mesaj simbolic.

5 idei inspirate de bijuterii pentru un dar de botez

Indiferent că bebelușul va purta de mic bijuteria oferită sau părinții o vor păstra pentru mai târziu, ea va constitui un dar inspirat, care nu își va pierde niciodată valoarea, materială sau sentimentală. 

Iată 5 cadouri pentru botez cu care nimeni nu poate să dea greș:

1. Cercei din aur

Pot fi primii cerceii ai bebelușului sau cerceii pe care îi va purta la aniversarea de 1 an. Cele mai potrivite modele sunt cerceii verigă. Au avantajul de a putea fi purtați încă din primele zile de viață. Sunt micuți, circulari și nu incomodează cu nimic. Au un sistem de închidere discret, confortabil și sigur. Sunt disponibile mai multe nuanțe de aur, pot fi cu sau fără cristale, iar pietricelele pot fi alese în orice culoare.

2. Brățară pe șnur

Un charm simbolic pe un șnur reglabil este modelul de brățară ideal încă de la naștere, care poate fi purtată în siguranță de cel mic. O cruciuliță, inițiala numelui, o inimioară, o potcoavă pot fi idei inspirate pentru un mic talisman protector al bebelușului. Acest cadou poate fi oferit atât pentru fetițe, cât și pentru băieței.

3. Pandantiv-talisman

O cutie mică elegantă de bijuterie poate adăposti un dar simbolic: un pandantiv care să amintească familiei și copilului de evenimentul unic al botezului. 

Poate fi o cruciuliță pe care o va purta când va crește puțin mai mare. Se poate opta pentru un model simplu, o cruce Ankh sau pentru o cruce încadrată într-o inimă. La fel de apreciate vor fi un îngeraș, o aripă sau o mini-iconiță. Zodii, inițiale, chei ale destinului pot fi alternative inspirate la simbolurile religioase.

4. Lănțișor din aur

Orice fetiță care poartă bijuterii are în cutia ei un lănțișor de aur. Este o piesă extrem de versatilă și poate fi combinată cu numeroase de pandantive. De aceea va fi un cadou inspirat, cu care nimeni nu va da greș. Are avantajul de a putea fi folosit și de băieți.

5. Broșă

Nu este un cadou de care o fetiță se poate bucura în primii ani de viață, dar cu siguranță va fi un dar apreciat la maturitate. Este un cadou somptuos, nobiliar, care va putea fi considerat ca o viitoare zestre a fetei și va putea fi transmisă în familie. Modelele sunt absolut superbe, elegante și fine, de la motive vegetale, frunze și flori, la insecte, păsări și până la motive abstracte.

Aceste bijuterii din aur oferite cadou au avantajul de a nu se demoda niciodată, vor putea fi păstrate timp îndelungat și vor constitui o amintire frumoasă a momentului unic al botezului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *