Whisky sau whiskey?         

Fie că eşti mare cunoscător, fie că abia ai descoperit fascinaţia acestei băuturi, whisky-ul pare să deţină încă taine ascunse care stau în spatele aromei unice care îţi răsfaţă simţurile cu fiecare picătură. Produs iniţial cu scop medicinal, whisky-ul şi-a dovedit de-a lungul vremurilor o serie de calităţi şi caracteristici, atât timp cât este folosit asumat şi cu moderaţie.

Malţul cu gust nobil

Este fascinant procesul prin care pionierii acestei băuturi au reuşit să transforme o simplă cereală, respectiv orzul, într-o licoare plină de arome şi parfumuri. Folosindu-se de procedee chimice, de apă şi specii de drojdii, de caracteristicile lemnului de stejar şi de multă pricepere, marii producători transformă şi astăzi cereale precum orzul, secara, grâul şi porumbul în whisky-ul puternic şi aromat care te ajută să te relaxezi. 

Sticla de whisky

La finalul procesului de distilare al malţului obţinut din cereale, băutura puternic alcoolizată şi cu gust metalic va fi maturată în butoaie din lemn de stejar, timp de minimum trei ani, până va ajunge să deţină gustul şi mirosul specifice, precum şi gradul de alcoolizare vizat de către producător. Sticla de whisky pe care tu o alegi să îţi ofere gusturi desăvârşite din parfumata licoare, îţi va pune la dispoziţie toate datele legate de provenienţă, timp de maturare, materie primă, alcoolemie, precum şi datele legate de butoiul în care s-a maturat, respectiv dacă whisky-ul s-a bucurat a fi prima umplere a butoiului realizat din lemn de stejar, un aspect împortant în ceea ce priveşte gustul, aroma, culoarea şi calitatea băuturii.

Whisky sau whiskey

Cele două denumiri, whisky şi whiskey îţi vorbesc despre aceeaşi băutură, produsă pe baza aceloraşi tehnici, singura diferenţă fiind conferită de ţările de provenienţă. Astfel, Scoţia, Australia, Brazilia, Canada sau Germania, produc whisky, pe când tări precum Irlanda sau Statele Unite ale Americii produc whiskey. Cunoscând aceste date, te poţi asigura de faptul că vei consuma o băutură de calitate, produsă pe baza unor tehnici vechi, însă extrem de eficiente atunci când este vorba de producerea unei băuturi puternic alcoolizate care nu va întârzia să te răsfeţe cu arome unice de lemn umed, caramel ars, vanilie, turbă, cereale şi iarbă.

Scotch

Scotch-ul este un tip de whisky produs în Scoţia, fiind singurul care poate deţine această denumire. Există cinci tipuri de scotch, single malţ, single grain, blended malţ, blended grain şi blended.  Diferenţa dintre aceste tipuri este dată de materia primă folosită, dar şi de distileriile în care au fost prelucrate. Scotch-ul se bea sec, pentru a-i putea pătrunde toate aromele şi pentru a te bucura de gustul unic, însă poate fi consumat în combinaţie cu câteva picături de apă, pentru a-i intensifica şi mai mult fineţea şi nobleţea.

Fie că alegi scotch, whisky sau whiskey, alege o băutură de calitate care să-ţi răsfeţe simţurile de fiecare dată când o savurezi. Booze Town îţi pune la dispoziţie whisky de calitate provenit din cele mai renumite zone pentru băuturile unice pe care le oferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *