Tratament pentru parodontoză – ce trebuie să știi despre această boală?

Parodontoza se numără printre cele mai frecvente afecțiuni orale cu care te poți confrunta în timp, iar dacă nu o tratezi cât mai repede, poți ajunge chiar să îți pierzi unul sau mai mulți dinți.

Mai exact, este vorba despre o boală care atacă gingiile și țesutul ce susține dinții. Boala parodontală se poate manifesta în mai multe feluri: ea debutează cu depunerea plăcii bacteriene, care este o peliculă alb-gălbuie, urmând ca apoi să se dezvolte bacteriile ce atacă dinții până când acești se rup și, în cele din urmă, cad. Află, însă, mai multe detalii din rândurile de mai jos: de la motivele pentru care se dezvoltă parodontoza până la cel mai bun tratament parodontoza pret accesibil.

Când ai nevoie de un tratament parodontoză preț accesibil?

Pentru început, este bine să știi sub ce formă se prezintă boala parodontală, pentru a avea în vedere semnele care îți indică apariția acestei afecțiuni:

 • halitoza (respirația urât mirositoare);
 • sângerarea gingivală care se produce spontan ori în timpul periajului dentar sau a mestecării;
 • prezența unui gust aparte la nivelul cavității orale;
 • gingii înroșite, dureroase și umflate;
 • mobilitate dentară;
 • retracție gingivală și expunerea rădăcinilor dinților;
 • abcesul dentar;
 • pierderea spontană a dinților.

Dacă te confrunți cu mai multe dintre aceste simptome, recomandat este să iei legătura cât mai repede cu un medic stomatolog. Din păcate, parodontoza avansează destul de repede și îți poate afecta întreaga dantură.

Care sunt cauzele apariției parodontozei?

Foarte important este să cunoști și cauzele apariției parodontozei. Dacă nu ai încă această boală, cunoscându-i cauzele o poți evita:

 • fumatul;
 • predispoziția genetică;
 • igiena orală slabă;
 • plombe realizate și aplicate incorect;
 • placa dentară (atât la nivel gingival, cât și la nivel subgingival).

Dintre toate aceste cauze, acumularea de bacterii la nivelul gingiilor și a dinților este principalul motiv pentru care se dezvoltă parodontoza. De aceea, indicat este să te speli frecvent pe dinți (de cel puțin 2 ori pe zi) și, în același timp, să apelezi la un medic de specialitate pentru un periaj profesional o dată la 6 luni. În acest fel, vei elimina nu doar bacteriile acumulate în spațiile interdentare, ci și tartrul care se formează în timp.

Efectele parodontozei netratate la timp

Foarte mulți oameni amână să meargă la stomatolog atunci când se confruntă cu probleme medicale la nivelul cavității bucale fie de teamă, fie că le este frică de costurile ridicate. Din păcate, netratată la timp, parodontoza conduce la probleme mult mai grave, care pot ajunge chiar și până la pierderea dinților.

Unul dintre primele efecte ale parodontozei este înroșirea gingiilor, dar și apariția unei dureri constante la nivelul țesutului ce susține dinții. Ulterior, treptat își face apariția și halitoza, pentru ca la final dinții să ți se rupă și să îi pierzi definitiv.

Tratament

Cu siguranță te întrebi care este cel mai bun tratament pentru parodontoză. În acest sens, ai mai multe variante la dispoziție, în funcție de stadiul în care se află boala cu care te confrunți:

 • terapie nechirurgicală – are loc prin periajul profesional sau detartrajul. Astfel, medicul te ajută să elimini bacteriile din spațiile interdentare și evoluția parodontozei este stopată. În același timp, stomatologul se ocupă de eliminarea manuală a calculului subgingival prin intermediul unei proceduri denumite chiuretaj;
 • terapie cu laser – această formă de tratament este una modernă, având rolul de a elimina bacteriile de la nivelul spațiilor interdentare care altfel nu ar putea fi îndepărtate;
 • intervenții chirurgicale – sunt necesare doar în cele mai grave dintre cazuri. Intervențiile au rolul de a ajuta la regenerarea țesuturilor care umplu buzunarele gingivale prin intermediul adiției de biomateriale, dar și membrane specifice.

Apelează cu încredere la specialiștii de la FamilyDent.roatunci când te confrunți cu probleme de ordin stomatologic! Aici poți beneficia de cele mai bune tratamente și poți alege dintre implanturile moderne și rezistente care există în prezent, dacă este cazul!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *