Tot ce ai nevoie să știi despre funcționarea unei bărcuțe pentru plantat

Dacă ai devenit pasionat de pescuit și vrei să duci acest hobby la nivelul următor, atunci gândește-te serios să investești într-o bărcuță pentru plantat care să te poarte prin locuri secrete. Aceste ambarcațiuni au capacitatea de a se infiltra în zonele cel mai dificil de pătruns pentru un pescar obișnuit. Totodată, în spațiile înguste sau acoperite de vegetație, adesea se ascund o mulțime de pești precum crapul, știuca sau somnul.

Bărcuțele de plantat sunt silențioase în timpul avansării pe apă ca să nu alerteze peștii. Datorită mecanismului discret de care se bucură, ambarcațiunea a atras tot mai mulți pescari în ultimii ani și a câștigat popularitate în rândul celor care tratează pescuitul cu seriozitate. Mai mult, activitatea de pescuit devine tot mai simplificată, pe măsură ce tehnologia avansează și astfel de bărcuțe sunt echipate cu funcții moderne, adaptate diferitelor grade de experiență sau nevoi speciale. De exemplu, vaporașul echipat cu GPS te conduce cu precizie în locurile pe care dorești să le vezi. Un sistem de iluminat cu becuri LED îți asigură vizibilitatea din față și din spate în timpul pescuitului pe întuneric.

Această categorie de bărci de plantat se remarcă prin ușurința de manevrare, în comparație cu o bărcuță obișnuită. În plus, se poate strecura fără probleme în spații înguste, colțuri sau zone cu stufăriș sau arbori căzuți. De asemenea, momitul se va dovedi simplu de realizat, mulțumită preciziei de care dă dovadă acest gen de ambarcațiune.

Dacă ești novice sau încă nu te-ai inițiat complet în specificul unei bărcuțe de plantat, atunci îți recomandăm să te documentezi temeinic înainte de a face o achiziție în acest sens. Pe barciplantat.ro îți oferim o gamă variată de bărcuțe pentru plantat cu manual de utilizare care îți va explica detaliat rolul fiecărei piese din dispozitiv.

În cuva bărcuței de plantat poți pune orice tip de momeală

De exemplu, pentru pescuitul la crap este indicat boiliesul, un mix fiert de făină cu ouă. Bilele trebuie să aibă un diametru între 20-24 cm.

Înainte de a porni la drum, verifică dacă funcționează bateria și luminile pentru durata pe care ți-ai propus-o. Ai grijă să detașezi bateria la finalul sesiunii de pescuit când bărcuța intră în repaos.

Odată ce ai lansat dispozitivul pe apă, îl poți manevra prin intermediul unei telecomenzi standard sau performantă, în funcție de nivelul echipamentului. Astfel, poți trimite bărcuța la o distanță mare unde să depună momeala în locul pe care îl preferi pentru pescuit.

Trebuie menționat și faptul că, există zone în care folosirea acesteia este interzisă ca urmare a nerespectării de către unii pescari a regulilor pe baltă. Bărcuța de plantat permite libertate mai mare de mișcare, prin comparație cu pescuitul clasic, dar este îngrădită de o serie de reguli. Scopul dispozitivului este ca acesta să ajungă rapid și fără zgomot în spații dificil de pătruns și să permită pescuitul în mod eficient. Dacă utilizarea acestei ambarcațiuni nu este justificată, atunci e de preferat să recurgi la pescuitul clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *