Top 7 motive pentru care inclusiv oamenii sănătoși au nevoie de o dietă fără gluten

Ai auzit tot mai des în jurul tău persoane care susțin respectarea dietei fără gluten, datorită multiplelor beneficii pe care acest regim îl oferă organismului.

De exemplu, în cazul persoanelor cu intoleranță la gluten, sau a celor care doresc să piardă din greutate, excluderea produselor care conțin gluten este obligatorie. Pe lângă toate acestea, alimentele de tip ‘’gluten free’’ ne asigură un boost de energie pe tot cuprinsul zilei, lucru care ne crește productivitatea și randamentul în îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Ce trebuie să știi înainte să adopți regimul alimentar fără gluten?

Atunci când eliminăm glutenul din alimentația noastră, modificăm automat cantitatea de nutrienți din corpul nostru. Așadar, medicii recomandă un consult de specialitate înainte de a opta pentru dieta ‘’gluten free’’. Doar medicul sau nutriționistul ne vor îndruma către alegerile corespunzătoare unei alimentații echilibrate.

Multe din alimentele pe care le adorăm conțin gluten, deci impunerea unui nou regim poate părea o provocare greu de atins. În realitate, pe https://www.bioveg.ro/ ai la dispoziție o gamă variată de produse delicioase și hrănitoare care nu conțin gluten.

Cum reușește dieta ‘’gluten free’’ să ne influențeze viața?

Regimul alimentar fără gluten este popular inclusiv în rândul persoanelor sănătoase, dar care doresc să ridice calitatea vieții printr-o alimentație bazată pe ingrediente ce reduc excesul de greutate și cresc energia.

  • Ameliorează durerile articulare

Alimentele fără gluten scad inflamațiile în tot corpul și potolesc durerile de la nivelul articulațiilor.

  • Reduce frecvența durerilor de cap

Studiile realizate de cercetători dovedesc legătura între intestin și creier. Așadar, dacă vrem să scăpăm de dureri de cap sau migrene, trebuie să eliminăm glutenul din alimentație pentru a proteja sănătatea intestinului și a menține o stare generală de confort.

  • Scade riscul de depresie

Consumul de gluten este responsabil și pentru inflamații la nivelul multor organe și țesuturi. Reacția organismului la aceste probleme dăunează stării de spirit în general, dând curs simptomelor de depresie și anxietate. Cu alte cuvinte, îndepărtarea glutenului din alimentație fortifică sănătatea fizică, ceea ce amplifică bunăstarea noastră mentală și emoțională.

  • Elimină simptomele intoleranței la lactoză

Consumul de gluten dăunează procesului de funcționare a mucoasei intestinului care are rol de descompunere a lactozei din produsele lactate. Abordarea unei diete fără gluten elimină cu timpul disconfortul creat de intoleranța la lactoză.

  • Ajută pielea să arate mai bine

Consumul de gluten are un impact dezastruos asupra pielii, provocând erupții care compromit aspectul general.

  • Crește nivelul de energie

Aportul foarte mare de gluten îngreunează procesul de absorbție a fierului în organism. De aici rezultă un deficit de fier care provoacă stări frecvente de epuizare și apatie. Alimentația fără gluten este șansa prin care organismul tău se ‘’curăță’’, permițând absorbția completă a nutrienților și a fierului.

  • Renunți la alimentele procesate

Regimul ‘’gluten free’’ te ține la distanță de tot ce înseamnă alimente procesate cu aport major de gluten. Așa vei renunța implicit la zahăr, aditivi și calorii.

În ciuda mentalității colective, dietele fără gluten nu reprezintă un simplu trend, deoarece vin la pachet cu o serie completă de beneficii valoroase precum: normalizarea nivelului de colesterol, optimizarea sănătății digestive sau îmbunătățirea nivelului de energie și combaterea senzației de oboseală generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *