Top 7 activități de sezon pentru tine și copilul tău

Vara este momentul în care cei mici descoperă o lume a distracției și a aventurii fără limite. Însă cum ar fi să aibă și părinții acces în acest univers al copilăriei? Cu alte cuvinte, ca întreaga familie să pătrundă în atmosfera vacanței și să se bucure de jocurile dinamice sau sporturile specifice sezonului.

Asociația Medicover este inițiatoarea Programului „înCerc” de prevenție a diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației la copii, în România. Alături de specialiștii acestei organizații, am creat o listă cu activități amuzante, care merită încercate cel puțin o dată luna aceasta, în vacanța mare.

Și unde mai puneți că cea mai bună parte de-abia acum vine: acestea nu doar că vor întări legătura părinte-copil, dar vor sprijini și adoptarea unui stil de viață activ, alături de o dezvoltare corporală armonioasă și îi vor conecta pe juniori la sporturile „clasice” din copilăria celor care le-au dat viață.

Drumețiile, bucurie în fiecare pas

Vi s-a întâmplat să fiți atât de familiarizați cu locurile natale, încât ajungeți să credeți că nu mai au cu ce să vă surprindă? Adevărul e că plimbările lungi, ce iau forma drumețiilor, demonstrează contrariul. Vă ajută să (re)descoperiți monumente de-a dreptul inedite sau zone verzi de care nu aveați habar, dar și să rămâneți în formă prin arderea caloriilor.

Înotul, amuzant și plin de avantaje

Înotul este sportul vedetă al sezonului, mai ales întrucât ajută la diminuarea disconfortului termic. De asemenea, reprezintă o super metodă prin care cei mici pot arde calorii. Cât de multe? Ei bine, un total aproximativ de 288/oră, conform datelor furnizate de verywellhealth.com.

Desigur, printre beneficii se numără și creșterea masei musculare, îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular sau dezvoltarea rezistenței fizice, fiind recomandat inclusiv persoanelor care suferă de astm.

Lumea atelierelor creative, distractivă la orice vârstă

Creativitatea și sportul merg de minune împreună! Având această convingere, cum ar fi să vă creați propriile jucării și să faceți mișcare?
Realizarea unui zmeu, de exemplu, nu este deloc complicată. Vă sunt necesare doar două bețe (unul mai lung, iar altul mai scurt), o pânză, niște sfoară și un foarfece. După finalizare, puteți face nenumărate competiții: cine l-a înălțat mai sus, mai repede și altele asemenea.

Voleiul, un alt sport pe care trebuie să îl încercați

Dacă nu sunteți atât de pricepuți când vine vorba de lucru manual, vă spunem ce puteți face după achiziționarea unei mingi și a unui fileu: să vă distrați pe cinste jucând volei! Astfel, un copil poate arde în decursul unei ore aproximativ 274 de calorii (conform verywellhealth.com), dar și să-și dezvolte simultan spiritul de echipă și viteza de reacție. 

Jocurile de altădată, de interes pentru cei mici

Este incontestabil faptul că divertismentul copiilor a cunoscut schimbări majore odată cu trecerea anilor. Jocurile ce animau generațiile trecute sunt din ce în ce mai puțin prezente în ziua de astăzi.
Însă asta nu înseamnă că nu există interes pentru ele, ci că doar nu sunt destul de cunoscute. Prezentați-le copiilor activități precum „Rațele și vânătorii”, „Ițele încâlcite” sau „Coarda” și probabil că în scurt timp veți citi entuziasmul pe chipurile lor!

Badmintonul, benefic sistemului respirator și nu numai

Înainte de toate, trebuie să știți că badmintonul ajută micuții să piardă aproximativ 300 de calorii într-o oră, impactându-le pozitiv determinarea și spiritul competitiv.
Însă printr-un astfel de sport pot și să-și întărească sistemul imunitar, să-și îmbunătățească sistemul respirator sau chiar să reducă riscul de diabet și de osteoartrită. Cine s-ar fi gândit că toate aceste avantaje pot fi obținute atât de ușor?

Descoperirea unor noi pasiuni, motiv de fericire

Poate că rutina din timpul școlii nu a permis explorarea tuturor intereselor copilului. În timpul vacanței de vară însă, e momentul perfect pentru asta. Puteți stabili niște tematici atractive, iar apoi câteva acțiuni reprezentative.
De pildă, dacă ați alege să vă concentrați pe ecologizare, ați putea ca într-una din zile să plantați copaci. Această acțiune nu doar că l-ar energiza pe cel mic, ci vă va face să înțelegeți mai multe despre mediu.

Aveți nenumărate opțiuni pentru a transforma vacanța de vară într-una activă și plină de amintiri. Specialiștii Asociației Medicover sunt aici să vă demonstreze că, indiferent de anotimp, sportul este extrem de distractiv! E necesar doar să găsiți activitățile cele mai potrivite pentru voi! Iar judecând după acest articol, sigur o veți face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *