Top 5 informatii utile despre protectia muncii

Despre protectia muncii se pot spune multe. Oamenii in general o considera ca fiind acea parte introductiva a oricarei activitati pe care o au de desfasurat, de obicei citita de pe o foaie ce include un sir lung de articole de lege. 

Ideea securitatii in munca porneste de la necesitatea omului de a se simti in siguranta. Te simti confortabil atunci cand stii ca ai depus chiar si un minim de efort pentru a te informa cu privire la ce trebuie facut in situatii de urgență, la locul de munca, si care sunt reglementarile adoptate de companii. Astazi va vom prezenta cateva sfaturi utile despre protectia muncii:

5 sfaturi importante despre protectia muncii

  • Siguranta la locul de munca

Investitia in siguranta la locul de munca reprezinta indatorirea primordiala a anajatorului, atat din punct de vedere moral, si in cele din urma legal. Aceasta investitie este fundamentul pe care se va construi in primul rand relatia manager – angajat, increderea si respectul reciproc, urmand apoi sa se extinda catre posibilii clienti.

Scopul este reprezentat de protejarea sanatatii si a securitatii angajatilor, impotriva diferitelor pericole. Indeplinirea acestuia va duce la reducerea numarului de accidente sau boli profesionale, iar pe termen lung la cresterea productivitatii muncii si a volumului de munca. In consecință, toate acestea vor produce cresterea eficientei economice a intreprinderii si motivarea angajatilor de a lucra mai bine.

  • Protectia muncii si servicii

O ramura importanta privind protectia muncii o constituie domeniul de servicii, mai exact cele externe. Angajatorul poate alege colaborarea cu o firma ce presteaza astfel de servicii de formare profesionala. Acestea au scopul de a: identifica pericolele, instrui conducatorii si angajatii, realiza un raport sumativ privitor la starea de securitate si sanatatea muncii, precum si realizarea inspectiilor periodice.

  • Situatii de urgenta la locul de munca – Accidentul

Sa ne transpunem intr-o situatie simpla si concreta. Suntem la locul de munca, iar una dintre utilajele grele pe care le avem de folosit cade accidental pe piciorul nostru. Aceasta situatie reprezinta un accident, datorat, sa presupunem, unei erori din neatentie. In lege, pentru acest caz general se prevad doi termeni, dupa gradul de afectare al subiectului in cauza. Ne vom referi la un accident de munca daca incidentul provoaca incapacitatea angajatului de a lucra, timp de minim trei zile. 

In cazul unui incident ce produce leziuni usoare, angajatul, beneficiind de ingrijirile medicale de baza, ulterior constatand ca este in continuare apt de munca, acest caz reprezinta un accident usor. Evenimentele care duc la producerea unui accident apar sub denumirea de incidente periculoase (de exemplu: un incendiu provocat de folosirea necorespunzatoare a utilajelor sau defecțiuni ale acestora; explozii sau accidentele tehnice).

Daca in urma muncii desfasurate, angajatul se inbolnaveste, atunci este vorba despre o boala profesionala. Cauzele sunt reprezentate fie de factorii de mediu la care este expus, de exemplu agentii chimici, daca ne referim la o fabrica de productie sau chiar surmenarea, cauza a suprasolicitarii.

  • Alte riscuri

Domeniile de munca sunt variate, insa conditiile de mediu pot fi aceleasi, si pot dauna. Cateva riscuri la care este supus un angajat sunt reprezentate de: stresul psiho-social, riscurile biologice – inamicii invizibili, zgomotul, vibratiile, agentii chimici, manipularea manuala, santierele de constructii etc. Mentinerea unui nivel mediu al acestor factori poate fi rezolvarea.

  • Obligatiile angajatorului in cazul unui accident

Intr-o astfel de situație , exista mai multe posibilități de cercetarea a incidentului. In primul rand, angajatorul are posibilitatea efectuarii unei anchete proprii, in cazul in care consecintele sunt rani usoare si incapacitate temporara de munca. In cazuri mai grave, acesta va anunta organele de poliție. CNPP (Casa Nationala de Pensii Publice) va intocmi propria ancheta si va stabili tipul de accident, apoi se va completa un formular de inregistrare a incidentului (FIAM).

Hoffmann Group iti ofera echipamente pentru protectia muncii

Acum ca am aflat care sunt principalele informatii utile despre protectia muncii, trebuie sa va prezentam si compania care ofera echipamente potrivite pentru a asigura securitatea angajatilor la locul de munca. Hoffmann Group este compania care pune la dispozitia angajatorilor o lista lunga de echipamente diverse potrivite pentru diferite domenii de activitate.

Magazinul online este usor de accesat de fiecare antreprenor, iar fiecare produs face parte dintr-o categorie bine pusa la punct. Pe langa aceste echipamente, aici puteti gasi si o multime de scule pentru profesionisti, consultanta si suport, dar si o lista cu servicii utile pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *