Top 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-i face cainelui tau un vaccin veterinar!

Ai un caine de care vrei sa stii cum sa ai grija cat mai bine cu putinta? Incepe prin a descoperi din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii in privinta unui vaccin veterinar: www.veteco.com/15-vaccinuri-animale-companie. Cu ajutorul acestuia poti preveni aparitia unor boli contagioase la animale, boli care, netratate la timp, pot deveni fatale.

Daca unele tipuri de vaccinuri sunt obligatorii, altele sunt doar recomandate si este bine sa stii cum sa faci diferenta intre ele. Un medic veterinar bun te poate ajuta in aceasta privinta!

Vaccin veterinar – care este rolul lui?

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii despre vaccinurile pentru catei este acela ca ele pot ajuta la prevenirea anumitor boli, dar si la tratarea altora, in functie de starea de sanatate a animalelor, dar si in functie de varsta lor.

Tipuri de vaccinuri din care poti alege

Pe piata exista mai multe tipuri de vaccinuri pentru caini, iar cele mai importante pot preveni urmatoarele tipuri de boli:

  • hepatita canina – se manifesta prin febra usoara, cogestia mucoasei, dar si varsaturi, dilatarea stomacului ori reducerea numarului de globule albe din organismul animalelor;
  • jigodia – aceasta boala are mai multe forme, motiv pentru care este greu de identificat. Conform medicilor veterinari, cainii care au jigodie se confrunta cu probleme respiratoria, probleme digestive, dar si probleme oculare;
  • parvoviroza canina – spre deosebire de alte boli, aceasta este contagioasa si ataca puternic sistemul gastrointestinal al animalelor. Cainii isi pot pierde apetitul, pot face febra si pot avea varsaturi ori diaree combinata cu sangerari abundente;
  • leptospiroza – este o boala zoonotica, ce apare in general din cauza bacteriilor transmise prin urina. In anumite cazuri, oamenii pot fi si ei afectati.

Pe langa vaccinurile indicate pentru bolile de mai sus, poti opta sa mergi la doctor cu animalul tau si pentru urmatoarele:

  • rabia – aceasta boala poate fi fatala atat pentru animale, cat si pentru oameni. O poti repera atunci cand prietenul tau necuvantator incepe sa aiba un mers nesigur, se confrunta cu dureri la nivelul gatului sau saliveaza in exces. In cele mai grave dintre cazuri, animalele pot avea inclusiv convulsii la nivelul muschilor faciali;
  • tusea de canisa – cainii o pot lua de la alte animale, iar boala se manifesta prin tuse severa. Gravitatea acestei boli este intotdeauna direct proportionala cu varsta necuvantatoarelor.

Cand este recomandat sa mergi la doctor cu cainele tau pentru vaccinuri?

Injectiile de rapel trebuie realizate la intervale diferite, in functie de motivul pentru care sunt realizate. De exemplu, vaccinurile pentru jigodie, hepatita infectioasa si parvovirus canin trebuie realizate la 13 saptamani, iar cele pentru leptospiroza si rabie la 15 – 17 saptamani. Mai exista si alte tipuri de vaccinuri, care trebuie realizate la 15 luni. Este vorba despre cele pentru rabie, jigodie canina, hepatita si parvovirus: pentru acestea poti merge la doctor in cazul in care cainele tau avea mai mult de 13-17 saptamani atunci cand l-ai adoptat.

Veteco.com dispune de toate tipurile de vaccinuri de care cainele tau ar putea avea nevoie. Discuta in prealabil cu medicul veterinar, pentru a afla de ce are nevoie exact animalul tau de companie, iar apoi tine minte cand trebuie sa mergi din nou la medic. Doctorii specializati in acest domeniu cunosc metode moderne prin care pot face un vaccin veterinar chiar si celor mai agitate dintre necuvantatoare.

Investind in sanatatea cainelui tau, ii oferi acestuia sansa de a fi sanatos si de a se dezvolta armonios pe termen lung!

Date de contact:

Telefon:  +40 264 597 008

Adresa de e-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *