Tipuri de ochelari protecție calculator

Diferitele modele de ochelari protecție PC trebuie să îndeplinească cerința esențială de a fi perfect adaptați la distanța necesară pentru a lucra in fata ecranului. Acest lucru poate varia foarte mult de la persoană la persoană, de activitatea desfășurată la serviciu și de timpul petrecut în fața unui ecran.

Ochelari protecție PC „de apropiere”

La prima vedere, o pereche de ochelari de acest tip poate părea soluția potrivită. Sunt proiectați astfel încât distanța maximă la care utilizatorul poate vedea clar să fie setată la doi metri. Prin urmare, oferă o viziune naturală de înaltă calitate de la distanța de citire la planul intermediar situat la doi metri distanță. Această versiune de ochelari protecție PC este ideală pentru persoanele care lucrează în primul rând la computer sau citesc mult. Dar trebuie amintit că astfel de ochelari protecție PC sunt specifici unor distanțe foarte apropiate. Pentru a discerne în mod clar textul și imaginile de pe computer, trebuie să vă apropiați de ecran. În acest sens, vă asumați inevitabil o postură incomodă. Acest lucru poate duce la tensiune resimțită în gât și spate. Nici chiar cel mai ergonomic scaun de birou sau cel mai bun mouse disponibil nu va vor putea ajuta.

Ochelari varifocali

O alta idee poate fi purtarea de lentile multifocale toată ziua, asigurând o viziune clară și plăcută atât în apropiere, cât și în depărtare. Acestea sunt o alegere excelentă în majoritatea situațiilor de zi cu zi, dar sunt potrivite pentru birou sau lucrul la calculator într-o măsură limitată. Lentilele progresive vă permit să vedeți la toate distanțele. Zona inferioară a unui obiectiv progresiv este utilizată pentru a distinge obiectele din apropiere. Când lucrați la un ecran, vă uitați prin partea inferioară a lentilei. Pentru a face acest lucru, trebuie să ridicați capul pentru a vedea bine. Adoptarea acestei posturi nenaturale pentru perioade lungi de timp pune presiune excesivă pe gât și pe umeri.

Ochelari protecție PC echipați cu lentile degresive de interior : pe acest model de ochelari, distanța maximă este setată la patru metri, ceea ce oferă utilizatorului o vizualizare plăcută de la distanța de citire până la o distanță tipică de patru metri. Versiunea de ochelari protecție ecran cu lentile degresive este concepută pentru persoanele care lucrează intermitent în contact cu clienții și pe ecranul unui computer. Daca vor să dea o raita prin birou, nu își dau seama că poartă cu adevărat ochelari protecție PC.

Ochelari protecție PC echipați cu lentile progresive: această versiune este adaptată nevoilor specifice fiecărui utilizator. Distanța maximă optimă de vizionare în spațiul ambiental este definită ca fiind cea potrivită pentru fiecare utilizator. În plus, dimensiunile cadrului, forma feței purtătorului și distanța de lucru de aproape sunt luate în considerare la proiectarea acestor ochelari cu lentile progresive.

Este clar că din multitudinea de opțiuni, trebuie să o alegem pe cea mai potrivită activităților pe care le desfășurăm zi de zi, dar cuvântul decisiv îi aparține opticianului care vă va ajuta să determinați ce tip de lentile pentru ochelari protecție PC satisface cel mai bine nevoile dvs. personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *