Ti-ai gasit masina lovita? Ce este de facut? Cum poti fi despagubit?

Cand va asteptati mai putin aveti surpriza sa va gasiti masina lovita sau zgariata cand vreti sa plecati sau cand sunteti la cumparaturi iar un sofer va loveste masina in parcarea supermarket-ului. Ce puteti face daca masina a fost lovita de un necunoscut care a plecat imediat? Gasirea soferului vinovat reprezinta un proces foarte complicat intrucat e ca si cum ati cauta acul in carul cu fan iar politia nu poate face prea multe. Insa exista posibilitatea sa fiti despagubiti chiar daca soferul vinovat nu poate fi gasit. Pentru cei care detin asigurare CASCO este mult mai usor intr-o astfel de situatie iar restul soferitlor vatamati se impaca cu gandul si isi repara singuri masina. In primul rand pentru a va asigura ca masina functioneaza corect si pana veti ajunge sa rezolvati toate daunele provocate, testati-va masina singuri cu ajutorul unui tester auto. Chiar daca soferul reponsabil de incident nu poate fi gasit puteti apela la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. FPVC a fost creat pentru a proteja si despagubii victimele accidentelor produse de soferi fara RCA sau de persoane ce nu poti fi identificate. In urma unui astfel de incident pentru a beneficia de ajutor din partea FPVC trebuie indeplinite anumite conditii. Ce trebuie sa faceti in cazul in care autorul incidentului nu poate fi gasit.

            Trebuie anuntata Politia Rutiera. In maxim 24 de ore de cand ati constatat problema trebuie sa anuntati Politia Rutiera. Daca nu este anuntata politia referitor la prejudiciu atat soferul vinovat cat si pagubitul risca sa aiba permisele supendate pentru 30 de zile. La Serviciul Rutier proprietarul masinii avariate va primi un numar de inregistrare iar impreuna cu dosarul acesta va ajunge la un politist. Cu actele oferite de cei de la politie trebuie sa va adresati Brioului Asigurarilor de Autovehicule din Romania (BAAR). Pentru a urma aceasta procedura este important ca soferii sa aiba polita RCA valabila si ITP-ul valabil.

            Asigurarea CASCO. Acesta reprezinta cea mai sigura metoda de recuperare a prejudiciilor in cazul in care autorul este necunoscut. De asemenea, este si cea mai rapida modalitate de a recupera pagubele. Aceste polite acopera atat pagubele rezultate in urma tentativelor de furt dar si situatiile cu accidente in care autorul este necunoscut si nu poate fi identificat.

            Decontarea directa. Aceasta reprezinta o solutie rapida si confortabila si este de asemenea si una foarte apreciata de cei care au inteles importanta asigurarii RCA si au aflat si cat de eficienta este decontarea directa. Decontarea directa este un serviciu pentru care puteti opta odata cu polita RCA. Acest lucru ii permite pagubuitului sa-si recupereze prejudiciul de la asiguratorul cu care a semnat contractul, urmand ca acesta sa deconteze ulterior paguba de la asiguratorul soferului vinovat. Reprezinta o metoda de protejare a proprietarilor care au suferit daune materiale fara victime implicate.

            Pentru toti cei care si-au gasit masina lovita de un sofer ce nu poate fi identificat exista o solutie pentru a fi despagubit. Este important sa va interesati care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a fi despagubiti, sa va informati foarte bine referitor la posibilitatile pe care le aveti pentru a nu pierde sume mari de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *