Sortimente de vinuri

Vinul, această licoare minunată, nu a întârziat  să răsfeţe omenirea încă din cele mai îndepărtate timpuri, până astăzi.  Viţa de vie este planta din familia Vitaceae, al cărei  fruct  se dezvoltă sub forma unui ciorchine cu boabe de struguri  de diferite culori, albe, alb-gălbui, alb-verzui, purpurii sau roşii.
Prin fermentarea strugurilor, respectiv prin vinificaţie, se obţin diferite sortimente de  vin, o băutură specială, cu un grad moderat de alcool şi îmbogăţită  cu o  serie de elemente, dintre  care pot fi amintite  mineralele, vitaminelele sau antioxidanţii naturali.

Vinul alb

Crama Zoreşti – Dealu Mare oferă pasionaţilor de vinuri, o gamă foarte extinsă de sortimente, dintre care şi atât de plăcutele şi catifelatele vinuri albe. Vinul alb este obţinut, în principiu,  prin fermentarea boabelor de struguri cărora li sa îndepărtat coaja. Astfel, vinul alb este  mai sărac în calorii, faţă de un vin în al cărui proces de fermentaţie sunt incluse şi cojiţele boabelor. De asemenea, sortimentele albe conţin acid cafeic, benefic pentru sistemul cardiovascular, şi aduc un aport redus de zahăr, fiind ideale pentru cei care au probleme cu greutatea. Vinul alb, această licoare delicată, îşi răsfaţă degustătorii cu buchete fructate şi florale minunate, gata oricând să  îmbogăţească discret o cină deosebită.

Vinul rose

Atunci când cojiţele strugurilor se lasă la fermentat doar pentru o foarte scurtă perioadă de timp, se vor obţine atât de frumoasele sortimente de vin rose, o licoare cu personalitate proprie, care ocupă  cu un loc aparte  în gama de vinuri oferite de Crama Zoreşti – Dealu Mare. Vinurile rose răsfaţă papilele gustative cu împletiri minunate între izul de căpşuni, petalele de trandafiri, pepenele galben, lămâie, plantele verzi  sau rubarba. Vinul rose, pe lângă gustul minunat, furnizează şi o serie de elemente necesare organismului, printre care polifenoli, antioxidanţi, antiinflamatori sau  potasiu. Un alt plus pe care îl deţine vinul rose, este concentraţia moderată de zahăr.

Vinul roşu

Fără îndoială, vinul roşu, cu puternicele arome fructate,  este vedeta tuturor sortimentelor de vin. Încă din antichitate, rolul vinului era dictat şi prin culoarea acestuia, fiind un element des utilizat în cadrul ritualurilor religioase, astfel că sclipirile rubinii erau definitorii pentru atât de preţioasa licoare. Vinul roşu se obţine prin fermentarea diverselor soiuri de struguri de culoare închisă, tentele cromatice variind de la violet închis, până la roşu-cărămiziu, chiar maro. Vinului roşu i se va păstra întotdeauna locul de onoare în cadru oricărei mese şi oricărui eveniment. Acest sortiment  este renumit pentru valorile sale nutriţionale, fiind un mix natural între polifenoli, flavonoide, melatonină, calorii, carbohidraţi, proteine, fibre şi grăsimi, calciu, fier, potasiu, magneziu şi vitaminele B1 şi B2. Vinul roşu aduce un aport important de antioxidanţi şi antiinflamatori naturali, astfel că atunci când este consumat cu moderaţie, va reprezenta o adevărată sursă de sănătate şi echilibru. Crama Zoreşti – Dealu Mare îşi răsfaţă degustătorii cu sortimente de vin dintre cele mai variate, purtându-şi oaspeţii printre izurile minunate de vinuri albe, roze sau rubinii.


© Crama Zoreşti – Dealu Mare

Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *