Sfaturi pentru a extinde activitățile în agricultură și în extra sezon

Temperaturile din România și variațiile acestora impun stoparea activităților în agricultură în timpul iernii. Acest lucru afectează veniturile celor care lucrează în acest domeniu, iar consumatorii de fructe și legume trebuie să apeleze la produse de import care, uneori, nu au aceeași calitate și nu sunt 100% organice, așa cum ar trebui să fie. 

Din fericire, noile tehnologii și evoluția lucrurilor a condus la câteva avantaje de care agricultorii și consumatorii se pot bucura. Vorbim aici despre opțiuni care, odată implementate, vor ajuta la prelungirea sezonului prin câteva trucuri și, desigur, cu ajutorul unor investiții care, la final de sezon, chiar merită. 

Montează folii de protecție

Foliile de protecție au un rol decisiv dacă vrei să te bucuri de roadele muncii tale chiar și în extra sezon. Cu ajutorul acestora poți să ajuți plantele să se dezvolte timpuriu, dar și să le protejezi împotriva înghețului. De exemplu, o folie antiîngheț vei reuși să oferi plantelor o protecție textilă împotriva schimbărilor de temperatură care, de cele mai multe ori, afectează iremediabil cultura. Atunci când montezi o folie antiîngheț în solar, reușești să asiguri o diferență de 2-3 grade Celsius în plus față de temperatura mediului, ceea ce ajută plantele să reziste chiar și în condiții de temperaturi mai joase. De asemenea, aceeași folie se poate folosi și pentru a crea tunelui pentru a acoperi culturile plantate recent, ceea ce favorizează dezvoltarea mai rapidă a acestora. 

În cazul în care solarul este localizat într-o zonă expusă la fenomene meteo extreme, plasa antigrindină de calitate superioară poate să salveze cultura chiar și în situații foarte dificile. Nu de puține ori s-a întâmplat ca suprafețe foarte mari de plantații să fie distruse în totalitate de grindină sau furtuni, așa că această plasă de protecție este o necesitate atunci când dorești să te bucuri de recoltă. 

Optează pentru solarii profesionale

Calitatea solarului este foarte importantă atunci când vrei să ai recoltă chiar și în extra sezon. Dacă achiziționezi un solar profesional, vei putea să reglezi temperatura și să oferi plantelor din interior condiții prielnice pentru a ajunge la maturitate. Este esențial să investești într-un solar calitativ care să îți ofere siguranța că toate plantele sunt protejate de dăunători, indiferent de tipul acestora. 

Un solar profesional permite instalarea sistemelor de irigare moderne, precum și montarea foliilor de protecție cu ajutorul cărora o să poți feri plantele de orice dăunători există. 

Plantează semințe de calitate

Semințele sunt un alt factor important în ceea ce privește calitatea culturii. Dacă plantezi semințe de legume sau fructe, alege soiuri potrivite pentru zona geografică în care te afli și asigură-te că toate sunt de cea mai bună calitate pentru a se prinde și pentru a da roade. 

Atunci când activezi în domeniul agriculturii satisfacțiile pot să fie majore, deoarece e important să vezi efectiv cum roadele muncii tale prin contur. Încearcă să investești numai în produse de calitate, indiferent că este vorba despre plante sau despre solar sau alte accesorii care sunt necesare pentru protejarea culturii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *