Servicii de îngrijire vârstnici pe termen scurt sau lung

Personalul de specialitate din căminele de bătrâni este familiarizat cu toate caracteristicile speciale ale îngrijirii bătrânilor și, prin urmare, le poate ușura complet sarcina rudelor care îi îngrijesc. Ca urmare, rudele se pot concentra mai mult pe problemele lor de familie. 

Poți lua decizia de a plasa o persoană vârstnică la un centru de îngrijire bătrâni, pe termen scurt sau lung. Poți opta între îngrijirea ambulatorie și cea permanentă, care este adesea luată pentru cei afectați de anumite circumstanțe. Cazarea într-un centru de îngrijire bătrâni are sens, de exemplu, dacă:

  • rudele sau serviciul de îngrijire în ambulatoriu nu pot acoperi nevoia de îngrijire.
  • persoana care are nevoie de îngrijire este singură.
  • spațiul de locuit anterior nu a fost adaptat pentru a răspunde nevoilor actuale.
  • situaţia persoanei care are nevoie de îngrijire necesită intervenţie medicală de scurtă durată.

Centru de îngrijire bătrâni – Avantaje

rudele îngrijitoare au nevoie de o soluție temporară pentru a pleca în vacanță.

Îngrijirea non-stop și contactele sociale cu ceilalți rezidenți ai căminului de bătrâni, înseamnă costuri mai ridicate și părăsirea mediului familiar. Însă, mutarea într-un azil de bătrâni vine cu diverse avantaje. Într-un azil de bătrâni, sunt oferite următoarele servicii persoanelor în vârstă:

Îngrijire pe termen lung: Ca parte a îngrijirii pe termen lung persoanele care au nevoie de îngrijire sunt îngrijite permanent și complet în centrul de îngrijire bătrâni.

Îngrijire pe termen scurt: persoanele care au nevoie de îngrijire au dreptul la până la un anumit număr de zile ca parte a prestațiilor de îngrijire sau îngrijire de răgaz pe un an în căminul de bătrâni. Persoanele care au nevoie de îngrijire pot profita de această ofertă dacă mai au nevoie de îngrijire înainte de a putea pleca din nou acasă.

Îngrijire de răgaz: au dreptul cei care au nevoie de îngrijire de răgaz, într-o instituție dacă ruda care îi îngrijește este temporar în imposibilitatea de a prelua sarcina de îngrijire.

Îngrijire de zi și îngrijire de noapte:Îngrijirea de zi sau îngrijirea de noapte sunt forme de îngrijire semi-staționară și un bun plus pentru îngrijirea în ambulatoriu la domiciliu. În acest fel, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire pot fi cazate într-o casă ziua sau noaptea, în timp ce îngrijitorul lor merge la serviciu ziua sau are nevoie să doarmă noaptea.

Îngrijirea persoanelor cu demență

Multe case de bătrâni s-au concentrat acum pe îngrijirea și cazarea persoanelor cu demenţă – atât în ​​ceea ce privește pregătirea personalului de îngrijire medicală cât și în raport cu gama de servicii pentru persoanele cu demență. Din acest motiv, ar trebui să începi să cauți cât mai devreme un azil special de bătrâni pentru pacienții cu demență pentru ruda ta care suferă. Căminele de bătrâni care oferă îngrijire persoanelor cu demență sunt la mare căutare și există adesea liste lungi de așteptare. Aceste cămine de bătrâni sunt bazate pe conceptul de îngrijire pe termen lung și sunt ideale. Astfel, persoana în vârstă locuiește într-un grup rezidențial mai mic, într-un mediu gestionabil și confortabil. Personalul de specialitate instruit corespunzător însoțește rezidenții în viața de zi cu zi clar structurată și îi implică în activitățile casnice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *