Secretele antrenamentelor pe banda de alergat. Cum sa arzi cat mai multe calorii?

Banda de alergat este unul dintre cele mai populare aparate fitness pentru slabit, deoarece ofera rezultate spectaculoase si este usor de folosit.

Vrei sa scapi de surplusul de greutate? Tine cont de sfaturile specialistilor in fitness atunci cand folosesti o banda de alergat si vei putea castiga lupta impotriva kilogramelor in plus! Iata care sunt secretele unui antrenament eficient:

1. Nu uita de incalzire

Inainte de a da startul oricarui program de exercitii fizice, este esential sa iti pregatesti corpul pentru efortul fizic pe care urmeaza sa-l depui. De aceea, primele minute pe banda trebuie sa fie de incalzire. Poti incepe cu un pas usor de mers si treptat sa cresti viteza.

Daca te vei incalzi inainte de a incepe un antrenament intens, durerile musculare vor fi reduse si vei evita aparitia durerilor de incheieturi.

2. Adopta o pozitie corecta

Atunci cand te antrenezi pe banda de alergat, asigura-te ca ai o pozitie corecta. Spatele trebuie sa fie drept, iar privirea nu trebuie sa fie indreptata catre picioare, ci inainte. Astfel, vei evita riscul aparitiei ametelilor sau a accidentarilor.

3. Mareste inclinarea benzii

In perioada de acomodare, poti seta inclinarea la 1-2%, deoarece imita alergatul in aer liber, dar dupa ce te-ai obisnuit cu acest aparat fitness, este indicat sa cresti gradul de inclinare. Acest fapt te va ajuta sa arzi mai multe calorii si sa te bucuri de rezultate vizibile intr-un timp scurt.

4. Alterneaza intervalele de viteza

Pentru a topi tesutul adipos, poti apela la antrenamentul de tip HIIT care presupune alternarea intervalelor de viteza. Studiile au aratat faptul ca sprinturile urmate de o perioada de relaxare accelereaza procesul de slabire si imbunatatesc starea de sanatate.

In plus, antrenamentele bazate pe sprinturi alunga monotonia exercitiilor fizice si iti cresc rezistenta la efort. Nici nu iti vei da seama cand va trece timpul!

5. Creste durata antrenamentelor

Daca iti doresti sa arzi cat mai multe calorii, trebuie sa cresti treptat durata antrenamentelor. Corpul tau se va obisnui cu un anumit set de antrenamente si cu un anumit timp petrecut pe banda de alergat, motiv pentru care este important sa il supui mereu la noi provocari.

6. Foloseste accesorii sportive

Dupa o perioada lunga de antrenamente, poti incepe sa folosesti si accesorii sportive, asa cum sunt ganterele. Aceste greutati fitness te vor ajuta sa iti tonifiezi bratele, insa nu este recomandat sa apelezi la ele atunci cand esti incepator, deoarece vei risca sa te accidentezi.

Acorda-ti timpul de care are nevoie organismul tau pentru a se obisnui, iar apoi apeleaza si la alte metode de a-ti eficientiza antrenamentele.

7. Acorda o atentie sporita hidratarii

La fel ca in cazul oricarui alt antrenament, atunci cand folosesti o banda de alergat, este esential sa te hidratezi bine. Ca sa fii in forma, consuma apa inainte, in timpul si dupa antrenamente.

Asadar, tine cont de sfaturile de mai sus, iar rezultatele vor fi exceptionale! Pentru a achizitiona o banda profesionala, intra pe Sport-Mag.ro. Aici vei gasi benzi de alergat pentru uz casnic la preturi competitive. Prinde ofertele speciale si comanda aparatul care te va ajuta sa ai silueta mult dorita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *