O alegere importantă în viaţa profesională a oricărui antreprenor este reprezentată de găsirea celor mai bune oferte de spaţii industriale de închiriat în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii a afacerii.
Spaţiul în care urmează să îşi desfăşoare activitatea sau să depoziteze materialele sau produsele este foarte important iar, cum în România se dezvolta din ce în ce mai multe afaceri în domeniul industrial, există o ofertă foarte bogată de spaţii de închiriat pentru desfăşurarea activităţii în cele mai bune condiţii, iar reprezentanţii afacerilor mari şi ai companiilor mici şi mijlocii iau din ce în ce mai mult în calcul această variantă, astfel încât să ajungă la un raport calitate-pret cât mai avantajos.
Cât de simplu este procesul de închiriere a halei industriale?
Procesul de închiriere a halei industriale sau a spaţiului necesar producţiei este din ce în ce mai facil, o dată cu apariţia companiilor care îşi expun ofertele în mediul online, pe site-uri foarte uşor de accesat, intuitive, pe site-uri în care potenţialii chiriaşi pot găsi informaţii legate de locaţie, cost de închiriere, durata închirierii spaţiului industrial şi nu numai.
Procesul de inchiriee al unui spaţiu industrial începe cu un simplu click şi se termină cu semnarea contractului. Ceea ce înseamnă că în scopul închirierii, potenţialii chiriaşi trebuie doar să acceseze site-ul de specialitate şi să vadă condiţiile de închiriere, posibilitatea de extindere a contractului, precum şi facilităţile pe care le oferă spaţiul industrial ales.
Principalele criterii de închiriere a unei hale industriale
Halele industriale de închiriat trebuie alese pe baza unor criterii bine stabilite, criterii care includ:
· spaţiul disponibil şi necesar desfăşurării afacerii;
· valoarea chiriei lunare exprimată în lei sau în euro;
· amplasarea spaţiului industrial de închiriat;
· accesibilitatea locaţiei spaţiului industrial;
· suprafaţa inchiriabila suficient de mare pentru extinderea afacerii;
· locuri de parcare suficiente pentru personalul firmei şi pentru furnizori;
· existenţa unui spaţiu suficient de mare în care să se poată intra cu o maşină de mare tonaj pentru a încărca sau descărca marfă;
· servicii de pază şi protecţie, servicii de întreţinere şi de curăţenie disponibile;
· metodă de încălzire eficientă în perioada iernii;
· metodă de răcire eficientă în perioada verii;
· izolaţia clădirii industriale de închiriat.
Durata contractului de închiriere a unei proprietăţi industriale
Unul din cele mai importante criterii de închiriere a unei locaţii industriale este reprezentată de contractul de închiriere, mai ales de durată acestuia. Durata contractului de închiriere pe termen lung este necesară reprezentanţilor afacerilor care vor să îşi dezvolte afacerea pe termen lung şi nu au de gând să se mute prea repede dintr-o locaţie în alta.
Durata contractului mai scurtă este necesară companiilor industriale în permanenţă expansiune care caută periodic spaţii din ce în ce mai mari în care să îşi desfăşoare activitatea sau să depoziteze marfă. De asemenea, se poate alege o durată mai mică a contractului de închiriere dacă proprietarii nu sunt siguri pe afacerea lor sau pe relaţia cu proprietarul. Se poate alege o durată de închiriere mai mică, cu posibilitate de prelungire.