Rolul barului din bucatarie

Bucataria este locul perfect unde membrii familiei petrec timp impreuna sau cu prietenii. Tocmai de aceea, amenajarea acestui spatiu trebuie sa fie in armonie cu restul locuintei si trebuie sa te faca sa te simti bine. Relaxarea presupune si amenajarea unui bar.
Un avantaj al unei zone de zi deschisa este ca, intr-o lume tot mai agitata si parca mereu in criza de timp, membrii familiei pot interactiona mult mai bine, chiar daca desfasoara fiecare alte activitati, in putinele ore petrecute impreuna acasa.
Vestea buna este ca nici nu trebuie sa va ganditi la lucrari de amenajare costisitoare. O simpla masa extensibila se poate transforma cu usurinta dintr-o masuta de perete intr-un mic bar, masa de bucatarie sau chiar o masa de sufragerie spatioasa.
Bucataria cu bar se caracterizeaza in principal prin stil si functionalitate.
Bucataria open-space cu bar poate face legatura dintre spatiul livingului si al bucatariei. In plus, barul poate fi folosit si ca spatiu de depozitare.
Rolul barului din bucatarie
Barul din bucatarie are mai multe roluri, pe de o parte joaca rolul unei mese traditionale, unde, poti lua masa impreuna cu familia, pe de alta parte poate fi folosit la pregatirea mesei, ca orice blat din bucatarie. Nu in ultimul rand, poate fi locul unde poti sa te relaxezi cu prietenii la un pahar cu vin sau o cafea. Barul la care poti lua masa maximizeaza spatiul pe care il ai in bucatarie.
Materialul din care este realizat barul
Poti alege mai multe materiale, dar cele mai populare sunt barurile din lemn sau din metal. Barurile din lemn adauga un plus de stil. Barurile din acest material natural sunt perfecte pentru stilurile de amenajare clasic, retro sau rustic. Barurile din metal sunt preferate pentru o bucatarie industriala sau moderna.
Scaune pentru barul din bucatarie
Barul din bucatarie are nevoie de scaune speciale. Alegerea acestora nu trebuie sa fie o bataie de cap suplimentara, ci dimpotriva, o oportunitate pentru a evidentia un stil sau pentru a armoniza spatiul bucatariei. In principal, scaunele pentru bar sunt alese in functie de stilul de amenajare si de buget.
Optiunea cea mai la indemana, o reprezinta scaunele din metal: acestea se pot adapta perfect atat la bucatariile amenajate modern, cat si cele rustice. Pentru un stil mai sofisticat poti alege scaunele de bar curbate, din piele sau alte materiale.
Cum alegi scaunele de bar potrivite
Scaunele de bar trebuie sa fie confortabile. Primul aspect la care ar trebui sa te gandesti este dimensiunea lor. Exista mai multe tipuri:
Scaune de bar joase
Scaune de bar clasice
Scaune de bar inalte
Scaune de bar simple: sunt cele mai populare, nu au spatar, iar sezutul poate avea forma rotunda, patrata sau dreptunghiulara. Aceste scaune sunt cele mai intalnite pentru ca sunt utile, mai ales atunci cand nu ai foarte mult spatiu la dispozitie. Pot avea un suport circular pentru picioare, pot fi ajustabile si pivotante. Se gasesc in variante tapitate, cu umplutura din spuma sau din burete.
Barul din bucatarie trebuie potrivit ca o oportunitate pentru a amenaja aceasta zona a locuintei tale in functie de personalitatea si gusturile tale estetice dar si de nevoile pe care le ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *