Recomandări de parchet pentru încălzire în pardoseală –  parchet dublu stratificat

Soluțiile moderne de încălzire, ce permit încălzirea uniformă a încăperilor și un confort termic ridicat, reprezintă în clipa de față cea mai căutată variantă de achiziții pentru locuințe. Cum încălzirea prin pardoseală este cea mai apreciată soluție de acest tip, identificarea unui parchet care să fie cât mai potrivit și care te ajute să te bucuri din plin de toate avantajele oferite, reprezintă o căutare foarte importantă.

Acesta este și motivul pentru care astăzi ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări de parchet pentru încălzire în pardoseală, respectiv parchet dublu stratificat.

Tehnologia și materia primă utilizate la ora actuală pentru obținerea plăcilor de parchet dublu stratificat permit îmbunătățirea caracteristicilor care să asigure un mai bun transfer termic și o mai bună stabilitate la factorii de mediu și de încălzire.

Modelele de parchetul din lemn stratificat se produc într-o mare varietate de modele și nuanțe, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji că, dacă vrei să obții o anumită amenajare, va trebui să te limitezi la un număr restrâns de produse.

De ce este parchetul dublu stratificat cea mai potrivită recomandare pentru încălzire în pardoseală?

Pe piață există în clipa de față o multitudine de tipuri și modele de parchet. Fiecare dintre ele vin cu anumite avantaje și limitări. Astfel unii pot să prefere pentru încălzirea prin pardoseală parchetul laminat, alții pe cel masiv, alții pe cel dublu sau triplustratificat.

Dacă vrei însă să te bucuri din plin de funcțiile unui sistem de încălzire prin pardoseală și de aspectul deosebit al unui parchet de lemn natural, mult mai rezistent și stabil dimensional, opțiunea pentru parchet dublu stratificat este una cât se poate de inspirată.

Printre avantajele oferite de parchetul dublu stratificat menționăm:

  • Este un parchet cu o estetică superioară, care nu îl diferențiază cu nimic față de parchetul masiv.
  • Tehnica de producere, dintr-un strat de uzură la suprafață și un strat suport din multistrat de mesteacăn, îl face să fie mult mai stabil dimensional, putând fi utilizat cu încredere pentru încălzire prin pardoseală, fără să își modifice proprietățile la schimbările de temperatură.
  • Oferă un transfer termic excelent, asigurând un consum optim de energie pentru încălzire.
  • Vine gata vopsit și finisat, nemaifiind nevoie de finisare la fața locului.
  • Sistemul de montaj permite terminarea unei lucrări într-un timp mult mai scurt.
  • Este disponibil în numeroase variante de  esențe lemnoase, nuanțe  și finisări, astfel încât să poți identifica produsul care se potrivește cel mai bine gusturilor și designului dorit.
  • Are o durată de viață la fel de mare ca cea a lemnului masiv, datorită posibilității de a fi recondiționat (rașchetat și refinisat).

Pentru reușita lucrării nu face niciodată rabat de la recomandările producătorilor și de la condițiile de montaj. Este bine să realizezi proiectul cu o firmă specializată, care cunoaște toate detaliile, atât pentru montajul încălzirii prin pardoseală, cât și pentru montajul parchetului. Completează parchetul cu plinte care să se potrivească pe cât mai bine.

În cazul în care vrei să treci și tu la un sistem de încălzire prin pardoseală și nu știi ce parchet să alegi, poți solicita detalii la datele de contact Alma Parchet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *