Pudra de volum – cum să alegi una de calitate?

Pudra de volum este un produs esențial în hairstyling, ce oferă părului stabilitate și volum atunci când îl coafezi. Pentru a avea un păr impecabil, este important să folosești o pudră de calitate potrivită tipului tău de păr. Află cum să alegi și la ce să fii atent atunci când cumperi pudra de volum potrivită și calitativă pentru tine din acest articol!

Despre pudra de volum

Un produs cosmetic ideal pe care îl poți folosi atunci când vrei să oferi volum și textură părului tău este pudra de volum. Pe aceasta trebuie să o aplici la rădăcini și să o masezi în păr pentru a ridica firele de păr de pe scalp. Pudra de volum este ideală pentru tine în cazul în care te confrunți cu un tip de păr fin sau fără volum natural.

Cum să alegi o pudră de calitate?

Pudra de volum trebuie să îndeplinească anumite standarde când vine vorba de selectarea celei mai potrivite pentru tine, precum:

  • Ingrediente de înaltă calitate: optează pentru produsele care conțin ingrediente cât mai naturale și mai benefice părului tău;
  • Textura pudrei: alege o pudră de volum care să aibă o textură fină și ușoară pentru a nu încărca părul;
  • Compatibilitatea cu tipul de păr: asigură-te că pudra de volum pe care o alegi este una potrivită pentru tipul și textura pe care părul tău o are, iar pentru a  găsi pudra potrivită pentru tine este important să cumperi pudra în cantitate mai mică folosind o mostră și să o aplici pe păr pentru a vedea cum reacționează părul tău.

Ce ingrediente de bază are o pudră de volum calitativă?

O pudră de volum calitativă ar trebui să conțină doar ingrediente benefice pentru părul tău, prin urmare trebuie să verifici cu atenție eticheta și să te asiguri că conține anumite componente, precum:

  • Silice: care ajută la absorbția excesului de sebum de la nivelul scalpului;
  • Polimeri de fixare: au rolul de a menține volumul și texturii părului tău
  • Extracte din plante sau uleiuri esențiale: acestea hidratează și hrănesc părul, oferind în același timp, volum și definire;
  • Vitamine și minerale: care sprijină sănătatea părului și scalpului;
  • Pudra de mătase: este folosită pentru a netezi și a da luciu părului;
  • Amidon: care oferă părului volum și textură absorbind uleiurile naturale secretate de scalp.

Cuvânt de final

Acestea fiind spuse, pudra de volum trebuie să fie aleasă cu simț de răspundere, iar atunci când o cumperi să fii sigur/ă că este cea potrivită pentru tipul tău de păr și pentru rezultatul pe care ți-l dorești. Fi permanent la curent în legătură cu noile pudre de volum care apar pe piață și asigură-te întotdeauna că le alegi pe cele potrivite pentru tine. În același timp, atunci când vine vorba de calitatea pudrelor de volum, nu te lăsa păcălită de prețul scăzut al unora, deoarece ingredientele lor sunt cu siguranță pe măsura prețului, majoritatea putând fi nocive pentru părul tău, iar folosirea lor pe termen lung îți poate deteriora părul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *