Prosoape de bucătărie, accesoriul pentru a te simți un adevărat chef

Din orice bucătărie, indiferent de dimensiuni și dotări, nu au voie să lipsească prosoapele special concepute acestui spațiu. Și, pentru că există numeroase prosoape de bucatarie, trebuie să îți spunem că alegerea ta trebuie să se facă în funcție de mai multe criterii: de bună calitate, cu o mare capacitate de absorbție, să nu lase urme și să se usuce repede.

”Cenușăreasa” bucătăriei

Din păcate, atunci când vine vorba despre dotările pe care le luăm în calcul pentru amenajarea modernă a bucătăriei, prosoapele sunt cam pe ultimele locuri. Este și păcat, deoarece prosoapele de bucătarie ne vin de fiecare dată în ajutor și le folosim zilnic, de nenumărate ori. De aceea, recomandarea noastră este să nu le mai tratezi precum ”Cenușăreasa” acestui spațiu și să le acorzi importanța cuvenită.

Alege mereu calitate

Atunci când intrăm în bucătărie pentru a prepara ceva bun pentru cei ai casei, vrem să servim masa, sau doar să spălăm vasele, prosopul de bucătărie reprezintă acel accesoriu care ne însoțește permanent. Fie că vrem să îl utilizăm pentru a șterge vesela, oalele și tacâmurile proaspăt spălate, pentru a scoate sau introduce o tavă în cuptor, pentru a manipula anumite obiecte fierbinți, banalul prosop de bucătărie este mereu la datorie. De aceea, folosește mereu prosoape de bună calitate, pentru a te bucura de o bună experiență, de fiecare dată.

Microfibră sau bumbac?

Atunci când vine vorba despre materialele din care sunt fabricate prosoapele din hârtie, de regulă avem de a face cu două variante: microfibră sau bumbac. Ambele au parte de avantaje și dezavantaje, dar pentru ca bucătăria ta să fie una bine dotată, ai nevoie de ambele variante. Este și normal, deoarece acele prosoape de bucătărie confecționate din microfibră sunt perfecte pentru a scăpa rapid de pete. În schimb, cele din bumbac se simt mult mai plăcut la atingere, dar au și o capacitate de absorbție mult mai ridicată. La capitolul dezavantaje, cele din microfibră nu sunt indicate pentru a manipula oale sau tăvi fierbinți, în timp ce cele din bumbac sunt ceva mai scumpe.

Spală-le de câteva ori înainte de utilizare

Pentru a crește gradul de absorbție al prosopului, dar și pentru a îndepărta multe dintre scamele pe care le pot lăsa în urmă atunci când vine vorba despre ștergerea veselei și a tacâmurilor, producătorii au chiar și un mic pont pentru tine. Astfel, este indicat să le speli de câteva ori înainte de utilizare, și totul va fi perfect. Prosoapele de bucătărie vor fi pur și simplu perfecte dacă procedezi așa.

Cum se aleg prosoapele de bucătărie

De regulă, atunci când vine vorba despre alegerea prosoapelor de bucătărie, majoritatea oamenilor se ghidează după finețe, model și cel mult materialul din care sunt confecționate. Este perfect, pentru că doar așa ai certitiudine că ai ales ceva bun, nu doar potrivit cu stilul de amenajare al acestei camere.

Fibre naturale

Pentru ca prosoapele tale de bucătărie să fie unele care să îți vină în ajutor, și să își păstreze cât mai mult timp aspectul impecabil, trebuie să îți îndrepți atenția către cele la fabricarea cărora s-au utilizat fibrele naturale. Inul, cânepa sau bumbacul sunt materiale care ”respiră”, ceea ce înseamnă că au o mai mare capacitatea de a absorbi apa. Și, ținând cont că bucătăria este una dintre cele mai umede camere din casă, în afară de baie, chiar ai nevoie permanent să ștergi câte ceva. Chiar și micile incidente casnice produse de cei mici nu ridică probleme deosebite, pentru că prosoapele de bucătărie din fibre naturale intervin rapid și eficient.

Nu alege bumbac Terry

Bumbacul este acel gen de material pe care toată lumea îl preferă atunci când vine vorba despre piesele vestimentare, prosoapele de baie sau de bucătărie. Nu este nicio problemă, doar că ar trebui să citești cu atenție eticheta produsului, și dacă vezi că ai de a face cu bumbac Terry, atunci mai bine treci mai departe. Acestea au marele dezavantaj că lasă în urmă o mulțime de scame, și chiar nu îți dorești să ai parte de așa ceva în bucătăria ta.

Maxim 20% fibre sintetice

Da, prosoapele de bucătărie din bumbac, in sau cânepă absorb foarte bine apa, dar câteodată pot fi destul de scumpe. Există în acest caz și varianta de a apela la acele accesorii fabricate din materiale mixte, dar și aici recomandarea specialiștilor este să nu se depășească 20% fibre sintetice.

Densitatea fibrei

La alegerea prosoapelor pentru bucătăria ta, fii atent și la densitatea fibrei. Cele mai bune sunt acelea care au o densitate de minim 300g/mp. Cele de in sunt perfecte, dar din păcate destul de scumpe. Cu toate acestea, avantajele sunt net superioare, așa că poate că se merită se investești în ceva de calitate, pentru a te bucura și de o mare eficiență și durabilitate.

Design

În afară de latura practică a prosoapelor de bucătărie, nu putem să le neglijăm partea estetică. De aceea, alegerea lor trebuie să fie făcută în funcție de stilul în care ai amenajat bucătăria. Pentru un spațiu amenajat în stil rustic sau clasic, prosoapele de bucătărie cu modele în dungi, motive florale sau cadouri sunt perfecte. În schimb, pentru bucătăriile modern, sunt de preferat cele care conțin forme geometrice sau chiar simple.

După cum ai observat, poate că nu este chiar atât de simplu să alegi prosoapele pentru bucătăria ta. Acordă-le importanța cuvenită, pentru că este imposibil să folosești această cameră și ele să nu fie prezente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *