Platforme pentru dezvoltarea unui website

Desi poti sa creezi un magazin online sau un site de prezentare singur de la zero, cei mai multi antreprenori digitali alea sa externalizeze procesul unei agentii specializare. Conform Open Source, va voi prezenta prin avantaje si dezavantaje cele mai populare platforme din piata

Magento este una dintre cele mai populare platforma pentru creare magazin online, cu cea mai ampla comunitate eCommerce de pe internet. Printre avantajele platformei se numara comunitatea ampla, functionalitatile utile, relativ usor de optimizat. Dezavantajele sunt ca majoritatea extensiilor vin contra cost, iar interfata cu utilzatorul nu este foarte prietenoasa.

WooCommerce/Wordpress la fel, foarte cunoscuta si apreciata de web designeri din simplu fapt ca interfata este una foarte prietenoasa si usor de manevrat. WooCommerce este o extensie a WordPress-ului, cu o multitudine de functionalitati. Avantajele acesteia se remarca prin nivelul de personalizare foarte avansat, este ideal pentru optimizare SEO, are posibilitatea de a obtine gratuit totul, o comunitate imensa dar si cea mai larga si variata gama de extensii si teme. Printer dezavantaje amintim gestionarea dificiala a produselor la scara larga si site-ul devine greoi quand este incarcat in exces.

PrestaShop are ca misiune sa ofera oricui posibilitatea de a crea un magazin online de succes, fiind posibila sustinerea magazinelor online ample fara nici o problema. Avantajele sunt reprezentate prin instalarea usoara, procesul de finalizare comanda foarte rapid si implementarea comparativa de produse. In schimb, este limitat din punct de vedere al optimizarii si al functionalitatilor din afara domeniului eCommerce si majoritatea extensiilor necesita plata.

Pe langa acestea, mai exista o multime de platforme printre care amintim OpenCart, Shopify, sau Blugento.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *