Pași implicați în reciclarea cutiilor de carton

Informațiile legate de reciclarea cutiilor de carton ar trebui să te ajute să planifici un program eficient de reciclare pentru biroul sau afacerea ta. De asemenea, poți investi în echipamente dacă locul de muncă produce o mulțime de deșeuri de carton, ceea ce îți va permite să le depozitezi și să le transporți cu ușurință. 

Așadar, daca ești interesat de recilare carton, să vedem pașii acestui proces.

1.Colectare

Primul pas în procesul de reciclare a cartonului este colectarea cutiilor. Dacă ai o afacere sau un birou, există două etape de colectare. Primul pas este să ridici cutiile de carton de la diferitele departamente ale biroului sau companiei tale. Cutiile colectate trebuie depozitate într-un depozit, de unde pot fi, la rândul lor, colectate și transportate la centrul de reciclare.

2. Sortarea

Odată ce cutiile de carton ajung la centrul de reciclare, acestea vor trebui sortate. Acest lucru se face pe baza tipului de carton. Odată sortate, acestea sunt apoi balotate. Pentru aceasta se folosesc mașini precum o presă de carton, astfel încât cutiile să fie comprimate în baloturi compacte și ușor de manevrat.

3. Pulping

Cutiile de carton  sunt fabricate din hârtie, iar hârtia este fabricată din fibre care sunt pe bază de plante. Prin urmare, este posibil să le transformi în pastă de hârtie printr-un proces numit pastă. Cel mai simplu mod de a transforma cutiile în pastă de hârtie este să le înmoaie în apă. Centrele de reciclare folosesc și substanțe chimice care accelerează procesul de prelucrare a pastei. 

4. Filtrarea 

Deoarece celuloza este un amestec de materiale reciclate și materiale de hârtie proaspătă, vor exista unele materii străine în amestec. Adezivul și banda sunt suspecții obișnuiți și pot fi îndepărtate folosind filtre. 

5. Finisare

În această etapă, suntem în prezența unei paste de hârtie care este gata să primească forma dorită. Se adaugă materiale de hârtie virgină, apoi se efectuează uscarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *