Orice gradinar are nevoie de pompe apa

Atunci cand detineti o suprafata mare de teren transformata in gradina, apa devine esentiala. De cele mai multe ori, agricultorii sau persoanele pasionate de gradinarit aleg sa instaleze pompe apa direct la sistemul local de apa sau la fantana. Acest lucru asigura o continuitate in udatul zilnic al plantelor, pomilor sau pentru a curata suprafetele.

Procesul de udare este cea mai importanta chestiune de ingrijire a gradinii. Ar trebui sa acordati o atentie deosebita acestui tip de lucru la terenul din gradina. Exista diverse sisteme de irigare care alimenteaza eficient si constant cu resursele de apa proprietatea gradinii dumneavoastra. Pompa pentru procesul de udare a gradinii dumneavoastra este cea mai buna inventie care poate ajuta la rezolvarea multor probleme de cultivare a legumelor. In acest subiect ne vom uita la diferitele tipuri de sisteme de pompe si vom incerca sa decidem ce pompa de apa pentru gradina sa alegem mai bine.

Deci, exista mai multe tipuri de pompe de apa care sunt clasificate in functie de modul de extractie a apei, cum ar fi putul, butoiul sau rezervorul deschis. Pe baza celor spuse mai sus, exista doua tipuri principale de pompe de apa: submersibile si superficiale. Asa ca acei gradinari care extrag apa din fundul fantanii in mod corespunzator vor primi dispozitivele de suprafata dupa cum alege cel mai bine. De asemenea, daca gradina este situata langa un rau sau un iaz trebuie sa alegeti dispozitivul de pompare de suprafata. Pompa de suprafata este dezvoltata pentru pomparea apei de la adancimi de pana la zece metri.

Pompele submersibile de apa nu sunt folosite atat de des in gradina in comparatie cu cele superficiale. Dar daca s-a dovedit si nivelul apei din put este sub zece metri adancime, atunci singura optiune corecta este sa cumparati o pompa submersibila. Pompele submersibile au fost dezvoltate pentru a pompa apa de la adancimi de pana la 40-80 de metri. Gradinarii nu aleg prea des acest tip de alimentare cu apa din cauza sistemului complex de instalare.

Pompa tambur este cea mai usor de instalat in comparatie cu altele. Particularitatea unui astfel de sistem de pompare este ca procesul de pompare a apei se poate face din orice butoi sau container. Principala distinctie este ca statia de pompare nu se supraincalzeste deloc.

Pentru cei carora nu le place sa petreaca ore intregi udand gradina exista o pompa de apa automata sau cu picatura. Un astfel de sistem este echipat cu un cronometru care permite gradinarului sa stea departe de el. Puteti construi acest dispozitiv singur.

Atunci cand alegeti tipul de dispozitiv de pompare pentru gradina voastra trebuie sa luati in considerare calitatea apei si locurile in care va fi amplasata statia de pompare. Resturile mici pot deteriora dispozitivul de pompare care nu este proiectat sa pompeze apa din mlastina, de exemplu. Se intampla prea des atunci cand sursa de apa necesita filtrare prin drenaj din cauza calitatii scazute a apei.

Avand in vedere diferite tipuri de pompe de apa, putem sa vorbim despre cele doua principale: de suprafata si submersibila.

Pompele de suprafata

Acest tip de pompa de apa este de obicei situata pe suprafata solului. Alimentarea cu apa se realizeaza de la furtunul de admisie a apei. Furtunurile sunt partea principala a procedurii de pompare a apei din put. Pe cealalta parte a furtunului trebuie atasata teava metalica. Va recomandam sa nu folositi furtunul din cauciuc atunci cand utilizati un astfel de sistem de alimentare cu apa. Motivul este ca aerul care se formeaza in furtun din cauza caruia peretii furtunului sunt comprimati si debitul normal al apei este obstructionat.

Marele avantaj al acestui sistem de pompare este simplitatea sa in ceea ce priveste instalarea. Ar trebui sa asezati unitatea de pompare pe o suprafata plana si uscata si sa conectati furtunul la sistem. Un alt avantaj este alimentarea puternica cu apa. Asta inseamna ca puteti uda cea mai mare parte a gradinii dintr-o singura sursa de apa. Celalalt plus al sistemului de pompare este ca acest tip de sistem poate fi realizat singur si nu ar putea fi nevoie sa cereti ajutorul unor profesionisti. Puteti folosi pompele de suprafata pentru irigarea prin picurare.

Pompa de apa submersibila pentru gradina

Un astfel de dispozitiv de pompa trebuie coborat sub nivelul apei fantanii sau raului. Ca rezultat, apa va trece prin furtunul conventional si va cadea pe pamant. Unele modele de pompe submersibile pot impinge apa pana la patruzeci de metri. In unele cazuri altitudinea de impingere a apei poate ajunge la nivelul de optzeci de metri daca aveti modelul complex.

Instalarea unui astfel de sistem de pompare nu este usor de manevrat fara ajutorul profesionistilor. Acelasi lucru cu demontarea: si aici veti avea in continuare nevoie de ajutorul specialistului. Daca nu intentionati sa utilizati sistemul de pompare in timpul iernii, este mult mai bine daca eliminati pompa in perioada de inactivitate.

Exista doua tipuri de dispozitive submersibile de pompare a apei: vibratoare si centrifuge. Primul este mai accesibil, dar daca il veti folosi in apa murdara a mlastinilor, nu va functiona corect. Dispozitivul de pompare centrifugal functioneaza cu ajutorul palelor si rotilor care sunt de fapt partile pompei. Apa murdara nu este o piedica din cauza fortei actiunii dispozitivului de pompare. In functie de optiunile si oportunitatile care au dispozitivul de pompare, pretul acestuia va fi de cateva ori mai mare decat al altora. Gama de pompe apa de la regalfermierul.ro este avantajoasa, atat pentru pretul lor, cat si pentru calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *