Jocurile pe calculator, distracție sau dependență ?

Industria jocurilor virtuale este în continuă dezvoltare, iar discuții contradictorii în privința efectelor sale asupra sănătății vor exista întotdeauna.
Ce este cu adevărat în spatele jocurilor pe calculator?
Ei bine, în primul rand există tot mai multe și diverse jocuri pe calculator specifice fiecărei vârste și domeniilor diverse iar atunci când ne lăsăm copilul să se joace ar trebui să alegem un joc potrivit pentru vârsta acestuia și cel mai important este să avem grijă cât timp se va juca pentru că timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului poate fi un factor dăunător și nu ar trebui să ne mirăm dacă cel mic va suferi de stări agresive, insomnii sau probleme cu ochii.
Și în ceea ce privește ocuparea timpului liber cu jocurile pe calculator, nici ca și adult nu este o decizie bună să te refugiezi într-o lume virtuală prea mult timp deoarece poți risca să îți pierzi viața ta reală.
După deviza ce este prea mult strică s-ar putea să ni se dezvolte o obijnuință și să nici nu observăm cum pierdem ore întregi jucându-ne cu un roboțel sau cu un animăluț.
Care sunt aspectele pozitive ale jocurilor pe calculator?
Întradevăr, un joc pe calculator ales cu grijă poate avea și avantaje numeroase asupra sănătății mentale.
Spre exemplu, în cazul copiiilor un joc , atât timp cât nu este agresiv sau cu tentă sexuală, îl poate ajuta pe cel mic să își dezvolte capacitățile mult mai repede și să acumuleze cunștiințe noi iar în cazul adulților uneori jocurile virtuale pot fi metodă bună de a te relaxa și a-ți distrage atenția după o zi mai proastă.
Așadar jocurile virtuale au și rol terapeutic și pot fi un mod bun de a descoperii inclinațiile profesionale ale copilului și o cale pentru acesta de a acumula cunoștiințe noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *