Ingrijire permanenta pentru un bunic grav bolnav

Un bunic bolnav nu poate fi lasat singur in casa, atata timp cat apartinatorii sai au putina omenie in suflet.  Se poate sa aiba dureri ingrozitoare, sa i se faca sete, sa i se faca rau sau chiar sa moara si are dreptul la lumanare si sa fie tinut de mana, sa nu se teama de momentul acela vazandu-se singur fata in fata cu necunoscutul.

Bunicul X din satul Z nu dorea sub nicio forma sa plece din casa lui, desi de patru ani nu se putea ridica din pat. Apartinatorii au tot adus persoane care sa aiba grija de el, dar in afara faptului ca nu erau calificate il certau pe bunic si il batjocoreau. Ba ca mananca prea incet, ba ca este pretentios si nu mananca tot timpul paine cu masline si zacusca, fiindca nu este la restaurant.

Dupa un timp, cei care aveau grija de batran plecau, fiindca invatasera sa ceara tot mai multi bani.

Copiii veneau acasa si se certau la capul batranului, fara sa le pese ca la suferinta fizica o adaugau pe cea sufleteasca. Cand s-a gasit cineva sa stea cu batranul, pleca toata ziua in vizite la oamenii din sat si il lasa singur. Bunicului ii era sete, dar nu se putea ridica sa isi ia o cana de apa. Cand ii cerea persoanei fara suflet aceasta ii spunea sa bea mai putin, sa nu mai fie nevoie sa ude atat de multi pampersi si uneori si patul.

O alta bunica nu a spus nimic apartinatorilor despre doamna angajata sa aiba grija de ea, dar dupa ce a murit, medicii i-au gasit numai vanatai pe corp si apartinatorii nu isi pot ierta greseala de a-si lasa mama pe mana acelei persoane care o maltrata. Ar fi putut sa banuiasca de atunci, fiindca niciodata nu ii lasa sa stea singuri de vorba cu ea. Cand veneau copiii in vizita, ea nu mai pleca acasa.

Asa se intampla daca pentru bunicii grav bolnavi nu se solicita un loc la azil de batrani Bucuresti un loc sigur unde lucreaza personal calificat si batranii bolnavi sunt tratati cu multa intelegere.

Aici li se da si mancare si apa suficienta si sunt schimbati de cate ori este nevoie, fara sa li se reproseze ceva.

Apartinatorii au libertatea sa ii viziteze de cate ori doresc si pot discuta liber cu rezidentii sa vada cum o duc la noua lor casa.

O persoana care are grija de un bolnav grav poate cere un salariu de peste 3000 de lei, iar intretinerea bunicului costa si ea 3000 de lei. Se ajunge lejer la suma de 6000 de lei, iar cu 5000 de lei locul intr-o camera cu doua paturi din azil este asigurat si sunt si multe avantaje de care familia ar trebui sa tina seama.

In acesti bani este inclus menajul complet, ingrijirea si consultatiile medicale de cate ori este nevoie.

Ce se intelege prin menaj? Curatenia perfecta in camera! Apartinatorii pot intra sa vada lenjeria curata, podeaua stearsa tot timpul, hainele puse in ordine in dulap si vaza plina cu flori  proaspete pe masa.  In niciuna dintre camere nu miroase a om bolnav, fiindca personalul munceste si este empatic.

Infirmierele stiu sa le sustina moralul bunicilor, sa ii faca sa rada si sa le redea speranta ca totul va fi bine. Evident ca la menaj se include si mancarea. Trei mese pe zi si gustari pentru a sustine organismul bunicilor care are nevoie de mai multa energie.

Caminul de batrani este un mediu steril, iar curatenia este intretinuta prin multa munca.
Lista serviciilor poate fi mult mai lunga si personalizata, in cazul in care apartinatorii decid sa plateasca pentru aceste servicii.

Persoanele care se pot deplasa pot merge la biblioteca, in sala de lectura sau de socializare si pot participa la atelierele creative sau la recuperare in sala dotata cu aparate de recuperare. Cele nedeplasabile sunt plimbate de personal in caruciorul cu rotile sa le fie mult mai usor si pentru a-si schimba starea de spirit.

In fiecare camera se afla televizor, telefon si conexiune la internet. Exista de asemenea monitorizare video, de aceea la cel mai mic semn ca un bunic nu este in regula se da alarma, vine medicul si il consulta, iar daca depaseste competenta acestuia este dus cu salvarea de urgenta la cel mai apropiat spital.

Cine are un batran grav bolnav acasa si pentru care gaseste greu sau nu gaseste o persoana sa aiba grija de el  sa il aduca in acest loc, fiindca de 8 ani de cand functioneaza acest azil de batrani din Bucuresti, toata lumea a fost multumita pe deplin de serviciile de calitate premium oferite!

Camerele nu sunt aglomerate: in unele sunt doua paturi, in altele unul, iar temperatura din ele este ideala. Aici este bine si pentru bunicul sanatos si pentru cel bolnav, fiindca daca se mai poate ceva pentru recuperarea lui, personalul isi da tot interesul. Bunicii aflati in perioada de recuperare fac gimnastica medicala si li se face masaj.

Tratamentul este administrat cu maxima regularitate de catre personal si bunicii sunt foarte multumiti si recunoscatori.

Apartinatorii ai caror parinti au avut de suferit din cauza unor persoane lipsite de suflet regreta enorm ca nu au fost inspirati sa isi aduca parintii si bunici in acest loc.

Cei care se afla in aceeasi situatie poate se vor gandi de zeci de ori inainte de a insarcina cu ingrijirea unei persoane dragi pe cineva care nu are calificarea necesara si despre care nu stiu mare lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *