In primul rand, ce presupune vopsitul sau pulverizarea in camp electrostatic

In prezent, exista mai multe modalitati prin care puteti vopsi obiecte, iar o modalitate excelenta din toate punctele de vedere, este reprezentata de vopsirea in camp electrostatic.

Ce inseamna vopsirea in camp electrostatic?

Evolutia tehnologiei ne-a adus in punctul in care suntem astazi, avand posibilitatea de a ne bucura de o viata mult mai buna din toate punctele de vedere. Inclusiv in ceea ce priveste metodele de vopsit, exista o multime de oportunitati, una dintre cele mai bune si care se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, fiind reprezentata de vopsirea in camp electrostatic.

Vopsirea in camp electrostatic este un tip de vopsire prin pulverizare care este utilizata pentru a acoperi eficient un strat metalic prin inducerea unei sarcini electrice in particule de vopsea care facand ca vopseaua sa adere la suprafata incarcata opus a metalului.

Un pistol de pulverizare foloseste aer comprimat pentru a atomiza vopseaua electrostatica intr-o pulverizare fina, prin picaturi mici si pentru a forta vopseaua sa treaca prin capul pistolului de pulverizare. Picaturile primesc sau sarcina pozitiva si sunt atrase de substratul metalic, care este incarcat negativ, fiind creat acel efect de magnet.

Tehnica electrostatica de aplicare a vopselei pe o suprafata metalica implica legea atractiei dintre particulele incarcate pozitiv si negativ. Vopseaua electrostatica este aplicata pe un substrat metalic sub forma de particule de pulbere, apoi protejata si solidificata in continuarea aplicarii incarcarii electrostatice de mare intensitate.

Este de mentionat faptul ca, in primul rand, ce presupune vopsitul sau pulverizarea in camp electrostatic, este o vopsea de cea mai buna calitate, o mana de lucru profesionala si echipament de cea mai buna calitate, astfel incat, rezultatul final sa poata fi unul cu adevarat meritat, iar in ziua de astazi, preturile sunt din ce in ce mai accesibile, desi in trecut, vopsirea in camp electrostatic era considerata o tehnica destul de scumpa.  

Care sunt cele mai importante avantaje ale vopsirii in camp electrostatic?

Vopsirea in camp electrostatic reduce pierderile.

Dupa cum am mentionat anterior, vopsirea cu pulverizare electrostatica implica sarcini electrice opuse, rezultand o atractie magnetica. Aceasta atractie magnetica inseamna ca vopseaua este de fapt atrasa de suprafata de vopsit. Tocmai din acest motiv, risipa va fi aproape de zero sau chiar zero, deoarece majoritatea pulberei aruncata prin pistolul de vopsit, va fi atrasa si se va infasura practic in jurul obiectului vopsit. Aceeasi atractie magnetica care reduce pierderile de pulbere de vopsea, va asigura o acoperire uniforma. Toate particulele de vopsea au o sarcina pozitiva. Aceste incarcaturi asemanatoare determina particulele sa se respinga unele pe altele atunci cand sunt pulverizate pe suprafata. Din acest motiv, vopseaua se intinde uniform si nu veti avea nevoie de atatea straturi de vopsea pentru a obtine un aspect ingrijit, rezistent si uniform.

Vopsirea in camp electrostatic protejeaza suprafetele metalice deteriorate.

Vopsirea in camp electrostatic nu numai ca adauga un plus in ceea ce priveste partea estetica, dar serveste si ca un strat protector. In cazul metalului, protejarea lui de elemente exterioare care pot dauna, este cruciala. Ori de cate ori apar reactii chimice intre un metal si factorii de mediu, rezultatul se va transforma in rugina. Exista diferite tipuri de coroziune, iar unele dintre ele sunt previzibile. Desi este imposibil sa eliminati complet aparitia ruginii si a altor forme de coroziune – cu exceptia cazului in care lucrati cu un metal nobil – aceste neplaceri poate fi controlate si putem reduce rata de aparitie. Vopsirea in camp electrostatic, reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de vopsire prin care puteti scapa rapid si eficient de aceasta grija.

Vopsirea in camp electrostatic este un proces prietenos cu mediul inconjurator.

Pierderile de vopsea sunt reduse deoarece vopseaua electrostatica si suprafata de vopsit au sarcini electrice opuse. Din acest motiv, cantitatea de particule de vopsea care sunt emise in aer este, de asemenea, mult redusa. Acest lucru nu numai ca ajuta la scaderea cheltuielilor, dar ajuta si mediul prin emanarea unor cantitati mult mai mici de substante chimice.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale vopsirii in camp electrostatic, iar daca si dumneavoastra va numarati printre acele persoane care cauta o metoda de vopsit foarte buna, atunci puteti gasi cele mai bune servicii la profesionistii de la Electrostatic.ro.

Aici, la numai un simplu click distanta, puteti gasi servicii de cea mai buna calitate, servicii care sunt puse in practica de adevarati profesionisti in domeniu, de oameni foarte bine instruiti si cu o vasta experienta in domeniu, dar si care utilizeaza echipamente si aparatura performanta, astfel incat manopera sa depaseasca orice asteptare.

Acestea fiind spuse, vopsirea in camp electrostatic este o modalitate minunata de a economisi bani, de a va proteja si prelungi durata de viata a obiectelor vopsite ci si de a fi ecologic. Daca si dumneavoastra va numarati printre aceia care cauta cele mai bune si avantajoase solutii prin care sa puteti vopsi in camp electrostatic diverse obiecte, atunci sunteti invitati sa accesati site-ul celor de la Electrostatica.ro si cu siguranta aici puteti gasi toate raspunsurile pe care le cautati. Toate detaliile de care aveti nevoie le gasiti pe site, iar daca aveti orice intrebare sau nelamurire, nu ezitati sa luati legatura cu profesionistii de la Electrostatica.ro si cu siguranta veti primi un raspuns potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *