Imbalsamarea, efectuata in mod obligatoriu de o firma de servicii funerare din Bucuresti

servicii funerare bucuresti

Decesul unei persoane dragi este un eveniment dureros in care doar prezenta celor dragi si posibilitatea de a va lua ramas bun de la persoana trecuta in nefiinta va pot aduce o mica alinare.

In aceste momente triste, procedura de imbalsamare este importanta pentru a conferi decedatului un aspect cat mai apropiat de cel din timpul vietii si pentru a castiga timpul necesar organizarii ceremoniei de inmormantare. Astfel, cei indoliati vor pastra o amintire vie si frumoasa a persoanei decedate si vor putea sa o conduca pe ultimul drum, asa cum se cuvine.

Procedura de imbalsamare poate fi realizata doar de catre o firma de servicii funerare din Bucuresti, asa cum este Casa Funerara Bucur, in spatii special amenajate si dotate, conform normelor UE in vigoare.

Imbalsamarea – o procedura medicala de conservare si cosmetizare
Imbalsamarea se mai numeste si tanatopraxie si este un serviciu funerar care implica proceduri medicale bine stabilite pentru cosmetizarea, infrumusetarea si prezervarea trupului neinsufletit pe perioada procesiunii de inmormantare.

Aceasta procedura este posibila numai dupa eliberarea certificatului constatator de deces si a avizului Directiei de Sanatate Publica si poate fi realizata doar de catre personalul experimentat si autorizat al unei firme de servicii funerare Bucuresti.

Dupa tanatopraxie este eliberat certificatul de imbalsamare, un document obligatoriu pentru a putea transporta sicriul si a-l depune la capela sau la biserica.

Cosmetizarea si infrumusetarea defunctului

In cadrul imbalsamarii se asigura si servicii de aranjament facial, de igienizare si toaletare a trupului neinsufletit. Procedura este completata de imbracarea si aranjarea trupului in sicriu cu hainele si accesoriile puse la dispozitie de familia indoliata.

Imbalsamarea este o procedura obligatorie atat in cazul inhumarii, cat si a incinerarii si aduce un minim de confort si alinare persoanelor indoliate care doresc sa isi ia ramas bun de la defunct inainte de a-l conduce pe ultimul drum.

Morga agentiei de pompe funebre

Prevederile legii funerare 102/2014 completate de HG 741 / 2016 stabilesc ca trupul neinsufletit nu poate ramane mai mult de doua ore la locul decesului, indiferent daca este vorba despre domiciliu, camin de batrani, unitate sanitara sau centru de ingrijire. De aceea, firma de servicii funerare din Bucuresti asigura si serviciul de transport al decedatului la morga companiei.

Conform normelor in vigoare, morga este dotata cu aparatura frigorifica speciala, instrumente medicale si masa din inox, adica are absolut tot ce este necesar pentru realizarea in cele mai bune conditii a procedurilor de imbalsamare, de igienizare si de conservare a trupului neinsufletit.

Camera mortuara frigorifica

Pentru situatiile speciale in care este necesara pastrarea trupului neinsufletit pe o perioada mai lunga de timp, firma de servicii funerare Bucuresti dispune de o camera frigorifica mortuara. Aceasta este acreditata de Directia de Sanatate Locala si omologata conform prevederilor legale in vigoare, fiind special conceputa pentru a conserva trupul la temperaturile adecvate.

In aceste momente dureroase, apelati la o firma de servicii funerare din Bucuresti care se poate ocupa de toate demersurile necesare, de la imbalsamare si cosmetizare, pana la organizarea ceremoniei religioase si a pomenilor. Astfel, veti beneficia de servicii profesionale, veti fi degrevat de detaliile organizatorice si birocratice, veti fi tratat cu respect, compasiune si empatie si veti putea sa conduceti persoana decedata, asa cum se cuvine, pe ultimul ei drum.

Articol realizat de www.iagency.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *