Iluminarea spațiului în funcție de zonele de activități

Poți cumpăra corpuri de iluminat potrivite pentru diferite zone de activități, de la logiclight.ro, deoarece există standarde conform cărora distribuția luminii în spațiul de lucru pentru o muncă eficientă și productivă trebuie să fie optimă. Eficiența lucrătorilor depinde de iluminatul competent, deoarece lumina afectează unii factori umani precum, energie, rezistență, performanță, motivarea muncii, sănătate, bunăstare fizică. Vederea unei persoane, cu lumină insuficientă, va scădea în timp, va apărea suprasolicitarea cronică și oboseala, iar interesul pentru muncă se va pierde. Cu lumină excesivă, ochii devin și ei foarte obosiți, pot apărea amețeli, mai ales cu trecerea ulterioară într-o cameră cu iluminare mai puțin puternică. Toate acestea pot duce la iritabilitate, proastă dispoziție, scăderea eficienței și neatenția angajaților.

Tipuri de iluminat

Există diferite tipuri de iluminare. Iluminatul general presupune iluminarea uniformă a încăperii fără prezența unor zone întunecate sau mai luminoase. Prezența doar a unui astfel de corp de iluminat este de obicei observată în zonele în care procesul de lucru se desfășoară cu jumătate de normă. Iluminatul local, presupune iluminarea locală care ajută la iluminarea suplimentară a anumitor zone de lucru: computer, echipamente și mașini. Presupune instalarea diverselor lămpi în imediata apropiere a locului de muncă.

Utilizarea numai a luminii locale, conform standardelor, este inacceptabilă, deoarece vor exista diferențe de lumină în cameră – de la gradare profundă la luminozitate. Acest lucru va duce la probleme de vedere pentru lucrători. Într-o zi înnorată sau iarna, munca devine imposibilă fără o sursă de lumină artificială. Cel mai bine este să folosești lămpi cu LED, deoarece acestea consumă puțină energie electrică, au o durată de viață lungă și temperaturi de culoare diferite, funcționează fără pulsații, în comparație cu lămpile cu incandescență.

Iluminare pentru lucrul la un computer

Munca lungă și zilnică la un computer cauzează adesea deficiențe de vedere la angajați. Aceste probleme pot fi eliminate sau încetinite cu corpuri de iluminat spații în funcție de zonele de activități, de la Logiclight. Iluminatul uniform este o cerință importantă pentru un loc de muncă. Acest lucru este important pentru a asigura confortul ochilor în timpul lucrului. În caz contrar, vederea va trebui să se adapteze constant la schimbările de tip de iluminare.

Dacă treci de la o cameră foarte luminoasă la întuneric complet, ochiul se va adapta complet pentru o lungă perioadă de timp (mai mult de o oră), iar procesul invers va dura 15 minute. Recomandările pentru organizarea iluminatului la locul de muncă, include locația corpului de iluminat deasupra locului de muncă în afara unghiului interzis de 45 de grade, eliminarea orbirii ochilor de către razele lămpii care se reflectă de pe suprafețele mesei, baza lămpii etc. Atunci când decorezi interiorul în birouri, este important să iei în considerare schema de culori a pereților si astfel să alegi corpuri de iluminat de la logiclight.ro. Cel mai bine este să alegi culori pastelate, precum și nuanțe de verde, galben, care să fie plăcute ochiului. Există și alți factori de confort vizual: luminozitate adecvată, uniformitatea luminii, fără strălucire și pâlpâire, contrastul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *