Iată de ce să nu uităm de curele de detoxifiere

Mesele de sărbători, câteva zile întregi de alimentație mai puțin sănătoasă și consum de alcool sau tratamente cu diferite substanțe corpul nostru acumulează toxine iar pentru a le elimina este indicat să urmăm periodic câte o cură de detoxifiere.
Alimente detoxifiante
Pentru a urma o cură de detoxifiere, nu este necesar să ajungem într-un cabinet medical ci putem doar să ne menținem un ritm de viață sănătos, să bem cât mai multă apă și să adăugăm în regimul nostru alimente care elimină toxinele cum ar fi sfecla roșie, ceapa, strugurii sau lămâia.
Băi detoxifiante
Putem elimina toxinele acumulate și prin piele iar băile detoxifiante sunt o metodă buna de a îmbină utilul cu plăcutul. Acestea se bazează deobicei pe combinații de săruri de mare și ingrediente aromaterapeutice și trebuie să dureze cel puțin 40 de minute.
Meniurile speciale de detoxifiere
Combinația de semințe de in cu kefir este una dintre cele mai cunoscute combinații detoxifiante și poate înlocui micul de jun.O cană de apă caldă cu lămâie și bicarbonat dimineața pe stomacul gol poate face minuni la fel ca și ceaiul verde.
Pentru cei care vor să urmeze o cură de detoxifiere mai drastică există meniuri repartizate special pe zile și mese dar pentru acest lucru este indicat să apelăm la un nutriționist pentru a ne recomanda cel mai potrivit meniu.

Cel mai important este să nu confundăm cura de detoxifiere cu o cură de slăbire iar dacă respectăm indicațiile totul va fi spre binele sănătății noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *