Ghid practic: De ce ai nevoie pentru a croșeta?

Cu siguranță îți amintești de bunica ta care, de fiecare dată când avea ocazia, se așeza într-un scaun confortabil și îți croșeta mănușile sau căciula pentru iarnă. Dacă întotdeauna ai visat să faci și tu același lucru pentru familia ta, în acest articol poți să descoperi o tehnică simplă de croșetat manual, iar după ce o deprinzi poți să realizezi prima creație vestimentară proprie. 

Ustensile pentru croșetat

În primul rând, ai nevoie de o pereche de ace speciale pentru croșetat, pe care le găsești în orice magazin de profil. Apoi, trebuie să îți cumperi fire tricotat oferte speciale, de grosimile și în culorile dorite, în funcție de rezultatul pe care îl dorești. De exemplu, dacă dorești să obții un snur pentru crosetat genti mai gros, atunci firele trebuie să aibă grosimea potrivită. 

Pentru începători se recomandă utilizarea de ace din lemn sau din bambus, deoarece au o rezistență care împiedică alunecarea firului, spre deosebire de acele din oțel sau aluminiu. În ceea ce privește dimensiunea lor, fiecare ghem de ață are de obicei notat pe etichetă tipul de ace care se folosesc. În caz contrar, poți să întrebi persoana de la care cumperi ce ace ar trebui să folosești pentru a învăța să croșetezi. 

Croșetatul presupune o acțiune repetitivă, iar odată ce ți-ai însușit mișcarea îți va fi mult mai ușor să consideri această activitate una deosebit de relaxantă. Chiar dacă la început te vei simți stângaci, după ce o să exersezi suficient vei reuși să faci fiecare mișcare fără să te gândești și te vei bucura de întreg procesul. În curând vei putea să te lauzi cu câteva obiecte create de tine, fie că este vorba despre decorațiuni pentru mobilier sau că realizezi primele șosete călduroase de iarnă pentru întreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *