Ghid de cumparaturi: Cauti un lac pentru lemn? Vezi ce calitati trebuie sa aiba acest produs

Chiar daca nu activezi in domeniul constructiilor, a te ocupa de finisajele casei tale poate deveni un hobby. Sunt mici lucruri pe care le poti face singur, fara probleme, daca optezi pentru materialele potrivite.

De exemplu, daca vrei sa aplici un lac pentru lemn: www.klebrom.ro/lacuri-ecologice-zobel/, nimeni si nimic nu te impiedica mai tare sa obtii rezultate impecabile decat un produs care nu bifeaza criteriile de calitate. In continuare, in acest scurt ghid, venim in intampinarea ta cu cele mai importante calitati pe care trebuie sa le asigure orice lac destinat lemnului.

Lacul trebuie sa asigure lemnului protectie preventiva impotriva ciupercilor

Expus in mediul exterior, lemnul devine vulnerabil in fata umiditatii si a microorganismelor, daca nu este protejat in mod eficient. Un lac de calitate,, cu o capacitate excelenta de a patrunde in profunzime, va oferi nivelul optim de protectie suprafetelor lemnoase. Acesta se aplica, de regula, pieselor de mobilier de exterior pentru gradina, ramelor din lemn de la ferestre, usilor exterioare si gardurilor din lemn.

Lacul trebuie sa garanteze rezistenta la zgarieturi

Atunci cand vorbim de gama de lacuri pentru interior, rezistenta la zgarieturi este in topul listei. Lacul trebuie sa protejeze scarile si parchetul, de exemplu, si sa faca fata cu brio uzurii mecanice, cauzata uneori de actiuni simple, precum mutatul unei piese de mobilier dintr-o parte in alta a acamerei. Numai asa produsul poate satisface toate cerintele exigente in ceea ce priveste durabilitatea si protectia.

Elasticitatea ridicata si stabilitatea la variatii de temperatura sunt must-have

Atat lacurile de interior, cat si cele de exterior, trebuie sa bifeze acest criteriu absolut esential. Daca lacul nu are o elasticitate ridicata, la variatiile de temperatura se va instala, in cel mai scurt timp, decojirea lui. Degeaba indeplineste cu succes alte calitati si se aplica usor, este accesibil ca pret si contribuie la un design placut al suprafetelor din lemn, daca nu asigura elasticitatea. Lemnul are o activitate respiratorie intensa.

Important: Usurinta in aplicare si indicatiile precise ale producatorului in acest sens

Desi produsul este de calitate premium, este foarte posibil – in foarte multe situatii – ca metoda de aplicare sa fie responsabila de esecul rezultatului. Este esential sa cunosti toate recomandarile producatorului, pana in cel mai mic detaliu, astfel incat sa nu dai gres in aplicare. Exista lacuri care se aplica doar prin pulverizare, in timp ce exista produse care permit aplicarea prin turnare, prin pensulare sau cu rola.

Pigmentii si aspectul estetic, un alt criteriu esential

Specialistii in finisaje recomanda lacurile incolore pe baza de apa, care pun in valoare frumusetea naturala a lemnului. Transparenta este ideala pentru lacurile care se aplica direct pe suprafetele lemnoase. Exista, insa, o gama usor pigmentata pe care o vei intalni la sistemul de finisaje Zowo-tec, ce aduce plus-valoare. Culorile disponibile sunt toate inspirate din natura: mahon, polisandru, nuc, teak, teak auriu, paltin etc.

Klebrom.ro, locul unde gasesti cele mai bune lacuri pentru lemn si adezivi de inalta calitate

Partenerul nr.1 in finisaje este Klebrom.ro. Aceasta companie vine in intampinarea ta cu cele mai bune lacuri si tipuri de adeziv lemn de inalta calitate.

Produsele pe care le comercializeaza sunt de origine internationala, Klebrom.ro fiind reprezentantul in Romania al celor mai mari branduri din acest domeniu. Absolut toate produsele sunt testate si avizate, asigurand nivelul maxim de siguranta in utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *