Galele Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” – Un omagiu adus lui Giacomo Puccini

După un turneu de succes cu spectacolul „DescOperă La Traviata” în Brașov, Constanța și Cluj, care a atras peste 1500 de spectatori și a implicat peste 300 de artiști, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” are plăcerea de a anunța organizarea a două gale extraordinare. Aceste gale, interpretate de tinerii soliști ai studioului, vor aduce în prim-plan talentul genial al compozitorului Giacomo Puccini, comemorând 100 de ani de la dispariția sa și aducând un omagiu muzei sale, legendara soprană româncă Haricleea Darclée.

Evenimentele vor avea loc pe 4 iulie, de la orele 18:30 și 20:30, la Opera Națională București, Sala Mare. Accesul este liber, iar biletele pot fi ridicate de la casa de bilete a Operei Naționale București.

Sub îndrumarea artistică a regizorului Operei Naționale București, Alexandru Nagy, Studioul Experimental și-a reluat activitatea în luna ianuarie 2023, inițiind o serie de proiecte și programe destinate să creeze o platformă artistică pentru noul public și pentru noile generații de artiști lirici. Aceste inițiative au fost posibile datorită parteneriatelor de succes cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Universitatea Națională de Muzică București, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și alte instituții culturale din București și din țară.

Aceste spectacole au beneficiat de sprijin financiar din partea Ministerului Culturii, în calitate de finanțator, precum și de sponsorizările oferite de Catena – Farmacia Inimii, Fildas – numele sănătății în România, Asociația Environ, Remat Holding, Ecolectare, Atelier Atlas și Asociația Muze. Grație acestor colaborări, studioul a reușit să atragă un nou public la evenimente inedite, precum precum Opera Vie – Noaptea Muzeelor, Opera Halloween, Opera Labirint, Puccini Express, Opera în Comunitate în cadrul inițiativei „Ia un loc la tine la bloc”, dipticul „La Piață x Revoluția” de Mihail Jora și Adrian Iorgulescu, seria de concerte „Vissi d’Arte”, Promenada Operei, și premiera absolută a spectacolului „Coriștii în provinție” de Diana Dembinski-Vodă.

Opera Națională București, prin Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess”, alături de InfoCons, Atelier Atlas și Senso Arte, vă invită să participați la aceste două gale extraordinare. Vă așteptăm cu drag la o seară de excepție, unde soliștii, pianiștii Bogdana Grecova și Gabriel Gîțan, împreună cu balerina Raluca Jercea, vor interpreta un program dedicat exclusiv creațiilor lui Giacomo Puccini. Să celebrăm împreună această ocazie deosebită!

Detalii Eveniment:

Data: 4 iulie 2024

Ore: 18:30 și 20:30

Locație: Opera Națională București, Sala Mare

Acces: Gratuit (biletele se ridică de la casa de bilete a Operei Naționale București, în zilele de 03, respectiv 04 iulie între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00)

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături la aceste gale extraordinare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *