Folie magnetică, bandă magnetică, buzunare magnetice – ce anume alegem?

Accesoriile magnetice sunt din ce în ce mai apreciate în ultima perioadă, date fiind proprietăţile lor de excepţie, precum şi gama nesfârşită de aplicaţii. Practic un obiect magnetic poate fi amplasat ușor pe orice suprafață feromagnetică, fie ea perete, ușă sau poliță, atât acasă, în fabrică sau într-un birou. În plus, datorită proprietăților lor, folia magnetică poate fi personalizată sau lipită de alte obiecte, ajutându-le astfel să dobândească proprietăți magnetice.

Folia magnetică – standard şi feromagnetică

Un accesoriu magnetic foarte util şi folosit îndeosebi în scop de promovare este folia magnetică. Albă, colorată, în foi sau la rolă, folia magnetică poate fi utilizată pe scară largă în multiple modalități. Semnele de atenţionare, indicatoarele, felicitările, prezentările de companie, articolele de promovare a companiei cu sigla companiei imprimată, semnele de promovare pe maşini sunt doar câteva exemple de modalităţi în care puteţi folosi folia magnetică. De asemenea, acest accesoriu atât de eficient şi practic poate fi folosit şi acasă, pentru o mai bună organizare. Persoanele care lucrează de acasă sau au amenajat în locuinţă un studio sau un atelier vor găsi folia magnetică ca fiind cel mai de ajutor accesoriu pentru organizare şi aspect profesional. Foarte important este şi faptul că pe suprafaţa foliei magnetice pot fi imprimate cu uşurinţă tot felul de imagini, sloganuri, logo-uri sau fotografii. După sau înainte de imprimare folia magnetică poate fi tăiată în diverse forme folosind un simplu cuţit, un cutter sau foarfece. Iar pentru lucrări mai pretențioase folia magnetică poate fi personalizată și tăiată cu o ștanță sau un cutter plotter masă.

La rândul său, folia feromagnetică este omologul ideal pentru folia magnetică. O porțiune cu folie feromagnetică poate fi folosită ca panou memo, dar şi pentru amenajarea ușoară standurilor şi vitrinelor de expoziţie. Sau, de ce nu, pentru schimbarea feței unui magazin, atunci când are loc o schimbare de colecție sau de sezon. Folia feromagnetică este imprimabilă, este compatibilă cu magneţi, este excelentă pentru grafică şi pentru scopuri publicitare şi este disponibilă în versiuni colorate sau autocolante. Pentru că este imprimabilă, accesibilă, se poate rula şi se lucrează uşor cu ea, folia feromagnetică este folosită îndeosebi în scopuri de promovare.

Banda magnetică – aplicaţii variate

Banda magnetică nu este deloc mai prejos, ci se bucură de asemenea de aplicaţii variate. Pe de o parte, poate fi utilizată pentru realizarea de afişe şi postere cu prindere ușoară, iar pe de altă parte poate fi folosită pentru sigilare, etanşeizare, ca suport de comunicare vizuală. Banda magnetică aderă cu uşurinţă pe table, rafturi de depozitare sau alte suprafeţe din oţel sau feromagnetice. Banda magnetică este izotropă sau anizotropă, foarte flexibilă, disponibilă în varianta albă sau colorată şi poate fi tăiată cu uşurinţă. Poate fi utilizată pentru a marca anumite lucruri sau pentru a scrie texte sau numere, folosindu-vă de un marker impermeabil.

Buzunarele magnetice – utile pentru organizare

Buzunarele magnetice sau ramele magnetice reprezintă soluția ideală pentru a plasa documente sau anunțuri pe suprafețe feromagnetice pentru o afișare simplă. În același timp documentul este protejat de murdarie și umiditate datorită feței transparente.

Buzunarele magnetice sunt de neînlocuit în diverse operaţiuni şi activităţi, în special când vine vorba de crearea unor marcaje sau de etichetarea unor rafturi sau produse. Buzunarele magnetice se folosesc pe scară largă în domeniul logisticii, ingineriei, depozitelor, magazinelor mari și mici, dar şi acasă. În comparaţie cu alte produse competitive, buzunarele magnetice sunt durabile şi au o susţinere complet magnetică cu o forţă de aderenţă semnificativ mai mare, pentru a susține și documente de câteva pagini. Buzunarele magnetice sunt fabricate din pulberi magnetice speciale, amestecate cu materiale plastice, de unde şi flexibilitatea, rezistenţa şi durabilitatea lor. Puteţi introduce în buzunarele magnetice tot felul de etichete, fotografii, autocolante, cărţi, manuale de instrucţiuni, semne de avertizare, indicatoare şi altele care la nevoie se pot schimba ușor. Din moment ce un astfel de buzunar are o parte complet magnetică, îl puteţi aplica pe orice suprafaţă magnetică, produse metalice, atât acasă, la servici, pe maşini, pe rafturi, în depozite şi în alte domenii de activitate.


Iată deci ca putem utiliza o gamă largă de aplicații pentru magneții flexibili, fie ei sub formă de folie magnetică, folie feromagnetică, bandă magnetică sau chiar buzunare magnetice. Pentru mai multe aplicații și detalii de utilizare este bine să consultați, gratuit, un specialist. Noi i-am găsit deschiși pentru astfel de informații despre magneți și aplicații magnetice pe cei de la Arca Hobber SRL . După cum spun ei “atragem ideile tale și te ajutăm să le pui în practică”!

4 thoughts on “Folie magnetică, bandă magnetică, buzunare magnetice – ce anume alegem?

  1. Am cumparat de la hobber folie magnetica de 0,6 mm. Au un pret foarte bun si mi-au livrat a doua zi. Am un photo booth si am aflat dupa ca au si servicii de debitare a foliei, asa ca pe viitor poate ca nu ma mai chinui sa o tai eu.

  2. ” Folosesc de aproape doi ani aceasta folie magnetica pentru Cabina Foto si diverse personalizari. Am descoperit Arca Hobber acum un an si de atunci colaboram foarte bine. Raportul calitate – pret este excelent mai ales pentru cantitati mai mari ( eu folosesc role de 30ml ). Echipa Hobber este mereu atenta la detalii, iar transportul se face prin Fan Curier rapid si fara probleme.”
    Recomand cu incredere!!!

  3. ” Am pornit de la o necesitate simpla, un proiect scolar al fiului meu si am descoperit o intreaga gama de produse magnetice. Folia magnetica autoadeziva s-a potrivit perfect pentru acest proiect ( Harta Romaniei si a Lumii ) sub forma de puzzle, iar cu ajutorul specialistilor de la Hobber produsul final a fost deosebit.”

    Multumim Arca Hobber !!!

  4. Am cumparat de la hobber folie magnetica 10×15 cm, cu adeziv si sunt foarte multumit. Fiind fotograf, acesti magneti imi sunt de mare ajutor la diferitele evenimente (nunti, botezuri) unde sunt chemat, pentru ca nu trebuie sa mai stau sa tai pe dimensiunea pozei…doar lipesc poza si gata. Eu unu lipesc pe toata suprafata pozei, dar din cate stiu la cerere pot taia si pe alte dimensiuni, in functie de preferintele fiecaruia. Recomand, plus ca daca esti in graba (cum sunt eu mai de fiecare data :)), te pot ajuta cu livrarea de pe o zi pe alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *