Dozatorul de apa, cel mai bun „prieten” dupa antrenamentele de acasa!

Desi au trecut mai mult de trei ani de la debutul ei si mai bine de un an de cand efectele sale sunt din ce in ce mai putin vizibile, pandemia de coronavirus este inca vie in memoria colectiva, mai ales din cauza efectelor sale si a restrictiilor impuse de autoritati. Cu toate acestea, unele obiceiuri dezvoltate in perioada respectiva se pastreaza si astazi: munca in regim work from home, sedintele care s-au transformat in mare parte in call-uri pe Zoom si antrenamentele desfasurate de acasa in loc de sala de sport. Despre cele din urma vom vorbi in continuare, mai precis despre necesitatea trecerii pe la dozatorul de apa, dupa finalizarea exercitiilor.

Este imbucurator faptul ca, in ultimii ani, tot mai multi romani au inceput sa practice fitness-ul sau diverse alte rutine pentru a se mentine in forma, constientizand ca au o problema din acest punct de vedere. Totusi, o parte semnificativa a lor par sa nu inteleaga ca este cel putin la fel de important sa se hidrateze corespunzator, cu minimum doi litri de apa pe zi, conform recomandarilor specialistilor in domeniu. Chiar daca majoritatea oamenilor beau suficiente lichide pe zi, trebuie precizat ca sucurile, fie ele carbogazoase sau asa-zis „naturale”, berea si altele asemanatoare nu se pot compara, la capitolul beneficii pentru sanatate, cu apa.

De ce un dozator de apa? In primul rand, pentru ca acesta faciliteaza accesul la o apa de calitate, microbiologic pura, precum cea din bidoanele de 19litri cu care este echipat. Spre exemplu, apa de la H2On.ro este premiata inclusiv la nivel international, primind distinctia Superior Taste Award, din partea prestigiosului International Taste Institute din Bruxelles (Belgia), in anii 2019, 2020, 2021 si 2022. In mod logic, aceasta apa este superioara calitativ celei de la robinet, care in multe regiuni din tara nici macar nu poate fi catalogata drept potabila, tinand cont de aspectul, mirosul si gustul sau reprobabile.

In al doilea rand, un dozator de apa permite inlocuirea rapida, imediat dupa antrenament, a fluidelor pierdute prin transpiratie. Reechilibrand aceasta balanta, organismul isi revine si isi poate desfasura in continuare toate procesele specifice, la parametrii optimi. Mai mult decat atat, echipamentul ofera apa exact in cantitatea dorita (de aici si denumirea lui) si, de asemenea, la o temperatura ideala pentru consum imediat. Nu in ultimul rand, costurile achizitionarii aparatului, dar si bidoanelor aferente, nu reprezinta sub nicio forma un efort financiar deosebit.

In concluzie, singurul… efort va fi cel pe care il vei depune in cadrul sesiunilor de exercitii, indiferent ce parte a corpului decizi sa lucrezi. Insa, pentru ca absolut toate organele interne au nevoie de o hidratare „ca la carte”, nu uita ca, inainte sau dupa dus, sa „vizitezi” si dozatorul de apa, pentru unul sau doua pahare de cateva sute de mililitri. Corpul si mintea ta iti vor multumi, simtindu-se deopotriva revigorate si pregatite sa faca fata unor noi provocari.

Bineinteles, utilitatea unui dozator de apa este evidenta si in alte momente ale zilei, nu doar dupa workout: imediat dupa trezire, dupa mese si de fiecare data cand doresti sa iei o binemeritata pauza. Hidratare placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *