Detecția și alarmarea la efracție realizate de sisteme inteligente

Siguranța locuinței și a afacerii tale sunt deosebit de importante. În România apare un furt la fiecare 5 minute. Unul din modurile prin care poți crește securitatea clădirii este prin instalarea sistemelor de detecție și alarmare la efracție.

Însă dacă ai sau optezi pentru un sistem inteligent, ca să transformi clădirea într-una inteligentă, lucrurile pot fi mai simple. Sistemele inteligente conectează aparatura electrică dintr-o clădire, având funcția de detectare și acționare inteligentă. Totodată, tu vei avea acces și control la toate aceste funcții inteligente și dispozitive.

Nu contează că ești în clădire sau în cealaltă parte a lumii. Atât timp cât ai conexiune la internet și un dispozitiv de pe care poți accesa sistemul (telefon), îl poți controla. 

Cum funcționează sistemele inteligente?

Orice dispozitiv electronic poate fi cuplat la sistemul inteligent. Acestea cuprind corpuri de iluminat, prize, termostat, sisteme de securitate, senzori, camere de supraveghere etc.

În principiu, sistemele inteligente sunt formate din:

  • Diferiți senzori
  • Elemente de transmitere a informației primite de senzori
  • Unitatea de comandă și control care primește informațiile și care dă instrucțiuni
  • Elementele de transmitere a instrucțiunilor
  • Dispozitive care efectuează sau declanșează acțiunea, în funcție de instrucțiunile primite

Sistemele de detecție și alarmare la efracție funcționează pe un principiu similar. Cuprind senzori (de mișcare, de fum, de monoxid de carbon) care se declanșează și transmit informație. Această informație este transmisă panoului de control, care mai apoi  ia o acțiune. Poate declanșa o alarmă, poate suna diverse numere de telefon și poate alerta autoritățile.

Dacă alegi să integrezi sistemele de detecție și alarmare la efracție în sistemul inteligent, beneficiezi de avantajele acestuia. Spre exemplu, trebuie să armezi și să dezarmezi manual senzorii dintr-un sistem de detecție și alarmare la efracție. Acest lucru poate fi obositor, mai ales dacă trebuie să faci asta des.

În schimb, sistemul inteligent este controlat ușor de pe telefon sau tabletă cu câteva apăsări de butoane. Poți arma întreg sistemul din pat, chiar înainte să te culci, pentru a fi activ pe timp de noapte. Acest lucru nu este doar convenient, dar îți salvează și timp.

Cum te ajută detecția și alarmarea la efracție?

Fie locuința proprie sau afacerea, un sistem inteligent care înglobează detecția și alarmarea la efracție îți dă liniștea sufletească. Astfel vei ști întotdeauna când proprietatea ta se află în pericol și vei putea lua măsurile necesare înainte ca un dezastru să se întâmple. La fel ca orice altă situație, este mult mai ieftin să prevenim o problemă decât să o remediem.

  • Respingerea hoților

Hoții aleg bine clădirile pe care urmează să le jefuiască, pentru a se asigura că planurile li se îndeplinesc. Asta înseamnă vecini puțini, lipsa sistemelor de securitate, casele al căror locuitori par plecați etc. Astfel, doar prezența sistemelor de securitate îi îndeamnă pe majoritatea dintre ei să renunțe și să părăsească zona.

Însă asigură-te că acest lucru este evident. Poți instala pancarde sau stickere care să îi anunțe de prezența sistemelor de securitate.

  • Alarmarea efracțiilor

O parte din hoți nu sunt speriați de prezența sistemelor de securitate. Își continuă astfel planurile. Însă metodele prin care un hoț poate intra într-o clădire pot fi gestionate cu ușurință. Ușile au senzori de contact, geamurile au senzori care detectează spargerea acestora, înăuntru sunt senzori de mișcare etc.

Când sunt declanșați, senzorii transmit informația la alarme, care se declanșează și ele. Alarmele interioare sunt făcute pentru a alarma hoții și vecinii. Acestea au mulți decibeli pentru ca hoții să devină panicați. De asemenea, sistemul te poate suna sau notifica când se declanșează senzorii. Iar dacă dorești, alertele pot fi programate să ajungă la firme speciale de monitorizare sau autorități.

În acest mod, chiar și dacă cineva intră prin efracție în casa ta, se poate lua acțiune imediată. Iar dacă ai și alte sisteme, precum cele de supraveghere video CCTV, treaba autorităților devine mai ușoară. Au o imagine clară a indivizilor și dovada că ei au comis infracțiunea.

  • Protecția bunurilor și a vieților celor dragi

Uneori, hoții recurg la violență fizică. Și cu siguranță vrei să îți protejezi familia, mai ales dacă sunt și copii mici sau vârstnici. Un sistem inteligent care se ocupă de detecția și alarmarea la efracție le va oferi, cât și ție, mai multă protecție. Sunt mai protejate, de asemenea, și bunurile și obiectele valoroase din casă. Iar în cel mai rău caz, acestea pot fi recuperate de către poliție la scurt timp după efectuarea crimei.

Alege sisteme inteligente și protejează viețile celor dragi ție, cât și bunurile tale prețioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *